Mette Bloch Andersen

Lande med laissez faire-stemning og bjerge topper min hitliste. De sidste 23 år har jeg fået pæne doser af begge dele i mere end 80 lande.

Min passion handler om lyden af is under støvlerne, rim på indersiden af teltet, et fokuseret øje på kroppens iltmætning, hvide tinder og tynd luft. Jeg har over mange år lavet alpine bestigninger i Alperne, Kaukasus, Andes-, Pamir- og Himalaya bjergene. Det er blevet til adskillige toppe, store ekspeditioner og lange ophold i tynd luft.

Jeg er uddannet antropolog og har været turleder hos Topas siden 2001. Har været udstationeret i Vietnam, lavet research på nye destinationer og haft pionergrupper med til bl.a. Cambodja, Kina og Etiopien. Haft grupper med til Papua New Guinea, Indien, New Zealand og Rusland, for blot at nævne nogle.

Jeg er glad for verden og særlig glad for Nepal, som jeg vender tilbage til igen og igen. Jeg er fortrinsvis turleder på højde- og bestigningsture og har igennem årene haft fornøjelsen af at se mange glade og stolte Topasdeltagere på kontinenternes tage.

Her har jeg været turleder