Troels Vestergaard

Et par lange ture i Landrover gennem Sahara og rundt i Vest- og Central Afrika sidst i 1970'erne tændte min store interesse for smuk natur og andre kulturer, og interessen er stadig lige intakt.

Jeg startede som turleder hos Topas i 1980 med ekspeditionskøretøjerne, primært på ture til Nord- og Vest-Afrika samt Mellemøsten. Senere kom vandring til, og det er blevet til mange vandreture i Pyrenæerne, på Korsika, i Tatrabjergene, og på Grønland.

En uddannelse som cand. mag i arabisk kultur blev aldrig brugt, i stedet endte jeg som udstationeret for Topas i 2 år i Vietnam, hvor jeg var med til at opbygge Topas Adventure Vietnam, og er nu tilbage som turleder på fuld tid, dvs. godt halvdelen af året. Resten af tiden er ligeligt fordelt mellem korte perioder i Danmark, og 3 mdr. om året i vores 300 år gamle landsbyhus i Korsikas bjerge. Her bruges tiden på byggeprojekter, drikke kaffe med de lokale, og falde i staver over udsigten til de smukke bjerge. Bjerge og stilhed har en forunderlig evne til at skabe ro i sindet. Her var der også i 2018 tid til at skrive en bog om Topas' historie.

Jeg er stadig lige bidt af Topas-ånden, der for mig består af godt socialt samvær, aktive naturoplevelser, og respektfuld interesse for andre kulturer og religioner. Jeg drives af at skabe et godt samvær på et hold, have styr på tingene, og kunne bidrage til en interesse for kultur, religion, historie, og lokal politik.

Generelt trives jeg godt i både varme og kolde områder, men de seneste år har mine favorit-destinationer været rundrejser i Vietnam, i Sri Lanka, og på Borneo. Alle steder med en bjergtagende natur, samt en spændende kultur som man aldrig bliver træt af at lære mere om.

Her har jeg været turleder