Grønland - Rundrejse i midnatssolens land

12 dages drømmerejse i Diskobugtens smukke arktiske natur. Kom tæt på isfjordens gigantiske isbjerge, Eqi gletsjeren og Indlandsisen og få et unikt indblik i grønlandsk kultur.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

Over 12 dage får du set og oplevet stort set alle Diskobugtens højdepunkter. Du vil opleve den verdensberømte og UNESCO beskyttede Ilulissat/Kangia Isfjord og blive betaget af de enorme isbjerge, som flyder majestætisk rundt.

På vandreture kommer du tæt på Grønlands rå natur og bliver klogere på den grønlandske kultur, natur og dyreliv. Ved Paradisbugten ved byen Qasigiannguit kan du nyde den formidable udsigt over Diskobugten og se hvalerne boltre sig. To dage på Diskoøen giver dig blandt andet mulighed for at opleve de flotte basaltformationer ved Kuannit.


Og så kan du se frem til nogle spændende og unikke ophold i de eksklusive nye hytter Ilimanaq Lodge i den historiske bygd Ilimanaq og i ødemarken ved Glacier Lodge Eqi. Her kælver den aktive gletsjer Eqip Sermia med bulder og brag. Fra Eqi følger du i den franske polarforskers fodspor, Paul-Emile Victor, når du, lige som ham, udforsker Indlandsisen.

En rejse med en natur og kultur, der ikke kan beskrives, men skal opleves. Midnatssol, isbjerge, gletsjere og indenlandsisen i dagens og nattens lys. En drømmerejse jeg aldrig vil glemme.

Annelise Abildtrup Svendsen

Glæd dig til

 • Hiking i arktisk terræn bl.a. til randmorænen, Indlandsisen og Paradisbugten
 • Den UNESCO beskyttede Ilulissat / Kangia isfjord
 • Sejlture i Diskobugten og til den særdeles aktivt kælvende gletsjer Eqip Sermia
 • Oplev dagliglivet på nært hold i byerne Ilulissat, Qasigiannguit og bygden Ilimanaq
 • Unikke overnatningssteder i ødemarken ved Eqi, ved Ilimanaq Lodge og ved Diskobugten
 • Arktisk dyreliv med bl.a. pukkelhvaler, snespurv og måske polarræv og moskusokse
 • Grønlandsk kultur, bl.a. den forhistoriske boplads Sermermiut

Vores Grønland

Topas har i mange år arrangeret rejser til Grønland og har tæt kontakt til samarbejdspartnere. Gå på opdagelse i vores Grønland, se hvilke oplevelser vi anbefaler og få gode rejsetips.

Program

Dag 1-2. Ankomst til Qeqertarsuaq på Diskoøen via Kangerlussuaq og Ilulissat
Vi ankommer til byen Qeqertarsuaq på Diskoøen og indkvarteres på Hotel Disko Island. På øen er der gode muligheder for vandreture.

Dag 3-4. Sejlads fra Diskoøen til Qasigiannguit i sydøstenden af Diskobugten
Sejlads fra Diskoøen til byen Qasigiannguit, også kaldet 'Diskobugtens Perle'. Her skal vi på vandreture i et skønt naturområde, bl.a. til Paradisbugten.

Dag 5-6. Sejlads til Ilimanag bygd og ophold i Ilimanaq Lodge
Vi sejler mod bygden Ilimanaq, hvor vi indkvarteres i nyopførte eksklusive hytter. På vandreture udforsker vi området bl.a. til den forladte bygd, Nordre Huse.

Dag 7. Sejlads til gletsjeren og ankomst til Glacier Lodge Eqi
Vi sejler fra Ilimanaq og lægger til med frit udsyn til gletsjeren Eqip Sermia, som kælver øredøvende. Herefter indkvarteres vi i Glacier Lodge Eqi og kan tage på vandretur i ødemarken.

Dag 8-9. Ophold ved Eqi med vandreture til randmorænen og Indlandsisen
Fra campen trekker vi ad den franske polarforsker Paul-Émile Victors spor mod indlandsisen. Dagen efter vandrer vi til kanten af randmorænen og nyder den eminente udsigt til gletsjeren.

Dag 10-11. Ilulissat - vandretur til den arkæologiske boplads Sermermiut
Ankomst Ilulissat. Først har vi en rolig dag i Ilulissat, hvor du kan opleve byen, som du ønsker. Dagen efter er der arrangeret vandretur langs Kangia Isfjorden. Og ved Sermermiut bopladsen får vi et indblik i grønlandsk kultur.

Dag 12. Hjemrejse fra Ilulissat til Danmark
Vi flyver hjem mod Danmark over Kangerlussuaq og nyder den sidste flotte udsigt over isfjorden og Diskobugten.

Se det detaljerede dagsprogram her


Rundrejser med Topas

Hos Topas har vi lavet vores egen fortolkning af den klassiske rundrejse. Læs mere om hvad vi gør for at give dig det bedste eventyr samt vores udvalg af rejser i denne kategori.

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med Topas turleder og guidede vandreture
 • Flyrejse fra København - Grønland t/r inkl. indenrigsflyvninger
 • Transfer i Ilulissat fra havn og lufthavn til hotel
 • Alle bådtransfers samt transfer i forbindelse med rundrejsen
 • Alle overnatninger på turen (se særskilt afsnit vedr. overnatninger)
 • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
 • Bagagetransport mellem overnatningssteder
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider (beregn ca. DKK 180-300 pr. måltid på restaurant)
 • Evt. midnatssejlads ved Kangia Isfjorden
 • Entré til museer og lignende (Ilulissat og Qasigiannguit)
 • Rejse- og evt. afbestillingsforsikring
 • Enkeltværelsestillæg DKK 3.900. Dog ikke muligt ved Ilimanaq og Eqi.
 • Opradering til Comfort hytte ved Glacier Lodge Eqi og Deluxe Explorer værelse på Hotel Icefiord DKK 2.025 pr. person i delt dobbeltværelse.
 • Opradering til Comfort Deluxe ved Glacier Lodge Eqi og Deluxe Explorer værelse på Hotel Icefiord DKK 2.625 pr. person i delt dobbeltværelse.

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse

Rejsens maksimale deltagerantal: 16 personer.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:

 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Glacier Lodge Eqi og Ilimanaq Lodge
 • Klima i Grønland

Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

På flyvningerne med Air Greenland mellem Danmark og Grønland serveres gratis måltider og drikkevarer ombord. På indenrigsflyvningerne i Grønland serveres typisk en kop kaffe og en småkage.

Dag 1. København — Qeqertarsuaq på Diskoøen via Kangerlussuaq og Ilulissat

Vi flyver fra København til Ilulissat via Kangerlussuaq. Kort efter ankomst til Ilulissat sejler vi videre til byen Qeqertarsuaq, der er smukt beliggende på sydenden af Diskoøen.

Undervejs på sejladsen kan vi se Diskoøens fantastiske basaltfjelde blive tydeligere og tydeligere, efterhånden som vi nærmer os. På sejladserne på Diskobugten om sommeren er der ofte virkelig gode muligheder for at opleve pukkelhvaler, så det er om at holde udkig!

De næste to nætter, skal vi overnatte på Hotel Disko Island. Hotellet består af en række huse, der er centralt placeret i byen, med kun få minutters gang til butikken, Kongebroen m.m. Efter indkvartering gør vi status på tiden og friskheden i gruppen og vurderer, om vi skal gå en tur ud til udsigtsstedet 'Udkiggen' (på grønlandsk Qaqqaliaq), der ligger syd for byen. Historisk har stedet været brugt som et vigtigt sted at spotte hvaler fra. Den dag i dag er det et fremragende sted at se de imponerende grønlandshvaler om vinteren/foråret og pukkelhvaler om sommeren.

Aftensmaden spiser vi sammen på byens restaurant.

-/-/A

Dag 2. Diskoøen og vandretur langs kysten til Kuannit

Vi har hele dagen til vores rådighed på Diskoøen, som er den største grønlandske ø — på størrelse med Sjælland. Her bor godt 1000 mennesker i hovedbyen Qeqertarsuaq og ca. 30 mennesker i bygden Kangerluk, der ligger en dagsrejse på hundeslæde fra Qeqertarsuaq (eller et par timer i jolle om sommeren). Resten af øen består af ubeboet vildmark i form af fjelde, dale og permanente iskapper på toppen af basaltfjeldene.

Turlederen vil lede en ca. 4 timers vandretur ud til området Kuannit, der ligger ved kysten nord for Qeqertarsuaq. Kuannit er et helt særligt sted af flere årsager: dels er der nogle meget flotte basaltformationer og strukturer skabt af sprøjtende lava for millioner af år siden, og dels er området meget frodigt og nærmest neon-grønt af mosser og store flotte kvanplanter. Vi nyder madpakkerne derude, liggende i lyngen med udsigt over Diskobugten — og måske en hval eller to!

M/F/-

Dag 3. Sejlads fra Diskoøen til Qasigiannguit i sydøstenden af Diskobugten

I dag sejler vi videre til byen Qasigiannguit, også kaldet "Diskobugtens Perle", der er smukt beliggende i det syd-østlige hjørne af Diskobugten. Undervejs kan vi skue tilbage over mod Diskoøens fantastiske basalt-landskabsformationer, som vi har lært nærmere at kende de to foregående dage. Igen i dag er der virkelig gode muligheder for at opleve pukkelhvaler — en helt speciel oplevelse, man aldrig kan få nok af! Fremme på kajen i Qasigiannguit bliver vores bagage kørt op på hotellet, imens vi selv går den korte strækning.

Vi skal således overnatte på Hotel Diskobay de to følgende nætter. Hotellet er smukt placeret ved vandet, og det er ikke usædvanligt, at man kan observere pukkelhvaler fra hotellets terrasse, hvilket "hvalklokken" er en indikation på.

Qasigiannguit ligger i et naturområde med fjelde, tundrasletter, grønne pas, blå fjorde og bjergtoppe med udsigt til Diskobugten og Diskoøen. Området er særdeles velegnet til vandreture og turlederen vil lede en vandretur på 3-4 timer ud i fjeldet, nærmere bestemt til Paradisbugten. Er du vinterbader - og har mod på en frisk dukkert - så husk badetøj og badehåndklæde i dag.

Aftensmaden kan nydes på Hotel Diskobay.

M/F/-

Dag 4. Kulturoplevelser og vandretur i Qasigiannguit området

Vi har hele dagen til rådighed i Qasigiannguit - og det er godt, da der er rigeligt, vi kan se og opleve i området. Qasigiannguit er med sine ca. 1.200 indbyggere et rigtig godt eksempel på en grønlandsk by af middelstørrelse. Dvs. den er væsentligt større end bygderne men også væsentligt mindre end de grønlandske "storbyer" Nuuk, Sisimiut og Ilulissat.

Det vil være et must for de fleste at besøge byens interessante museum, der har en rigtig fin samling af palæo-eskimoiske redskaber m.m., og det disponerer vi selvfølgelig tiden efter. Vi kan besøge museet i dag eller i morgen, som det nu passer bedst ind i programmet.

Vi arrangerer en god vandretur mod Laksebugten i nord, nærmere bestemt op til Strømstedet. I fjeldet nyder vi de medbragte madpakker. Vi går ud/hjem samme vej, så du har mulighed for at vende om, hvis du skulle ønske det.

Hotellet laver god aftensmad baseret på dejlige, friske grønlandske råvarer, så alle interesserede skal huske at bestille plads til om aftenen!

M/F/-

Dag 5. Qasigiannguit og senere sejlads til Ilimanaq Lodge i bygden Ilimanaq

I dag har vi formiddagen til rådighed i Qasigiannguit, inden vi om eftermiddagen sejler videre til Ilimanaq. Fik du ikke besøgt museet i går, vil der være tid til at gøre det nu. Efter et par oplevelsesrige dage i det sydøstlige hjørne af Diskobugten fortsætter vores rejse nu mod nord. Vi sejler ud af naturhavnen med de imponerende fjelde i baggrunden og snart passerer vi Laksebugten om styrbordsside.

Efterhånden som vi nærmer os Ilimanaq, kan vi også begynde at ane de kolossale isfjelde mod nord, som er grundstødte på isfjeldsbanken i fjordmundingen og danner en eventyrlig kulisse. Vi holder udkig efter blåst (hvalernes udåndingsluft), som typisk afslører pukkelhvalernes tilstedeværelse. Skulle vi få kontakt, venter der en kæmpe oplevelse for alle naturelskere.

Vi anløber Ilimanaq lige foran bygdens butik, og snart får vi en kort introduktion til stedet og vores indkvartering i eksklusive 'Seafront Cabins', nærmest i vandkanten. Byen rummer to af Grønlands ældste huse fra kolonitiden (1751), som nu er nænsomt restaureret og rummer henholdsvis en hyggelig restaurant samt reception. Tag et kig rundt i bygden efter ankomst og få et indblik i bygdelivet - historisk og i nutiden og få et indtryk af, hvordan sådan et lille samfund, højt mod nord, fungerer med hensyn til skole, jobs osv.

Området byder på utallige vandremuligheder i nærområdet, og turlederen vil lede en vandretur mod et flot sletteområde syd for bygden.

Aftensmaden skal vi indtage i bygdens velrenommerede Restaurant Egede, der har til huse i et af de historiske huse.

M/F/A

Dag 6. Vandretur fra Ilimanaq nordpå langs kysten til den forladte bygd Nordre Huse

Vi spiser morgenmad i bygdens restaurant og pakker madpakker og termokander i rygsækken. Vandrestøvlerne snøres og vi vandrer ud af bygden mod nord.

Undervejs ser vi hustomter og inuitgrave fra Thule-kulturen samt den gamle kirkegård, der hører til udstedet "Nordre Huse/Avannarliit", som blev forladt i 1950’erne. Vandrestien følger kystlinjen og går gennem typisk arktisk terræn med pil, lyng og græsser. De dominerende fuglearter her er gæs (Canadagæs), ryler, ryper, ravn, laplandsværling, snespurv m.m. Er vi heldige, kan vi se polarræv og sågar moskusokse. Vi finder et sted med udsigt til frokosten. Ruten er mere eller mindre den samme vej retur til Ilimanaq. Turens varighed t/r inkl. frokostpause er normalt ca. 7 timer, men kan variere fra gruppe til gruppe.

Aftensmaden nyder vi igen i de historiske omgivelser i bygdens restaurant.

Note: Ovennævnte program for dag 6 er standardprogrammet på turen. En anden mulighed er, at man tilkøber udflugten ind i Tassiussaq fjordsystemet kaldet 'Ilimanaq Glacier Adventure'. Pga. begrænset kapacitet skal denne tur bookes hjemmefra.

Efter vandreturen - eller udflugten til Tassiussaq - vil alle deltagerne spise aftensmad sammen i bygdens restaurant og udveksle dagens oplevelser.

M/F/ADag 7. Fra lodge til lodge - Sejltur fra Ilimanaq Lodge til Glacier Lodge Eqi (via Ilulissat)

Vi forlader Ilimanaq fra morgenstunden og sejler nordpå for at gå i den største franske arktiske polarforskers fodspor, nemlig Paul-Emile Victor. Vi følger kysten mod nord med kurs mod fjordmundingen af Ilulissat Isfjord lige syd for byen, hvor nogle af de helt store isfjelde grundstøder på den undersøiske moræne, uagtet at vanddybden er minimum 350 meter! Vi oplevede stedet fra landsiden i går, men i dag sejler vi ude blandt disse is-mastodonter (på behørig afstand selvfølgelig!) og turlederen vil undervejs fortælle om området, UNESCO fredningen og Indlandsisen, som jo står fadder til isfjeldene godt 60 km inde i bunden af fjorden. Derinde kælver 1.000 år gammel indlandsis i kolossale mængder dagligt ud i Isfjorden.

Fremme på havnen i Ilulissat bliver vi mødt af en repræsentant fra Hotel Icefiord (hvor vi skal have de 3 sidste overnatninger på turen). Vi bliver nu befriet for vores "store bagage", som bliver taget med til Hotel Icefiord for opbevaring til i overmorgen, så vi slipper for at bære tung bagage op/ned til hytterne i Eqi.

Vi skifter nu skib og fortsætter sejladsen nordpå mod Eqi. Vi passerer snart Oqaatsut, som er en lille hyggelig bygd med ca. 50 indbyggere. Vi fortsætter op gennem Atâ Sundet. På vores venstre/bagbords side kan vi se det høje fjeld på øen Arveprinsens Ejland og på højre/styrbords side dominerer adskillige fuglefjelde. Her trives skarv, stormfugle og flere kjovearter på de rå og stejle klipper. Sejlturen er absolut magisk.

Vi nærmer os gletsjeren Eqip Sermia, og mens vi nyder frokosten ombord, betragter vi det fascinerende syn, når tonstunge isstykker brækker af og styrter i vandet med et øredøvende brag — det er stærke kræfter, som er på spil! I Grønland er dette fænomen unikt for Eqi. Skibet lægger til ved Glacier Lodge Eqi, nærmere bestemt Port Victor, der ligger i behørig afstand af den kælvende gletsjer. 

Havnen er opkaldt efter Paul-Emile Victor, som kom hertil efter 2. verdenskrig for at udforske Indlandsisen. På det tidspunkt var Eqi det bedste sted at komme op på Indlandsisen med deres tunge ekspeditionsudstyr. Fra havet bærer vi vores bagage et par hundrede meter op til Glacier Lodge Eqi, hvor vi indkvarteres.

Om eftermiddagen kan en vandretur hen imod deltaet anbefales. Her yngler havørnen med års mellemrum, og det er en af de nordligst beliggende havørnereder i Grønland. Vi kan også være heldige at se havlit og andre havfugle i deltaet. Aftensmaden indtager vi i den stemningsfulde Café Victor.

M/F/A

Dag 8. Vandring til indlandsisen

Efter morgenmaden pakker vi madpakkerne i dagtursrygsækken og begiver os afsted på en superflot vandretur. Målet for vores vandring er, via Victors spor, at komme op til indlandsisen og opleve den imponerende iskappe fra helt nært hold. Poul-Emilie Victor brugte to tunge ekspeditionskøretøjer til at fragte udstyr ind til isen, hvor han opførte et sindrigt wiresystem til at forcere den sidste stejle stigning. Wirebanen er nedlagt, men meget af hans udstyr står stadig tilbage som minder fra en svunden æra.

Vandreturen fra Eqi campen ind til indlandsisen t/r tager normalt ca. 8 timer. Undervejs kommer vi igennem et varieret terræn, og vi har gode chancer for at se sneharer, ryper og måske en polarræv.

M/F/A

Dag 9. Vandretur til morænen ved Eqi gletsjeren

Morgenmaden spiser vi i caféen til lyden af - og udsigten til - den kælvende gletsjer. Herefter pakker vi vores frokost og bevæger os rundt om en lille lagune for at komme nærmere gletsjerkanten. Turen går op på kanten af en randmoræne, der er et levn fra gletsjerens tidligere storhedstid. Siden 1930 har gletsjeren trukket sig tilbage op ad bakken og samtidig mere op ad vandet. Det har betydet, at gletsjerkanten nu står mere end 100 meter høj, direkte op af havet, og man flere gange dagligt (nogle gange flere gange i timen), ser gletsjeren kælve tonstunge isskosser.

Randmorænen giver os en sikker mulighed for at komme den fantastiske gletsjer ganske nær. Herfra kan vi overskue et godt stykke af den mere end 4 km brede gletsjerfront. Madpakkerne nydes med udsigt til dette unikke natursceneri.

Bagefter vandrer vi tilbage til Glacier Lodge Eqi og er klar til at sejle retur til Ilulissat ved 14.00 tiden. Fra havnen i Ilulissat kører vi til Hotel Icefiord, der bestemt lever op til sit navn, idet hotellet ligger placeret nærmest i vandkanten, og hvor alle værelser har udsigt til Diskobugten. Hotel Icefiord er vores komfortable hjem de næste 3 nætter.

M/F/-

Dag 10. Ilulissat

I dag bliver en rolig dag. Måske har du stadig lidt trætte ben fra vandreturen til Indlandsisen forleden, så i dag får du mulighed for at restituere og slappe af, inden turens sidste vandretur i morgen. Efter en god nats søvn er der tid til at nyde hotellets dejlige morgenmadsbuffet og en udsigt ud over vandet du sent glemmer.

Om formiddagen vil turlederen lede en byrundtur på et par timer og give en introduktion til byen, havnen, butikkerne, museer, og seværdigheder generelt.

Herefter er resten af dagen til egen rådighed. Den kan bruges til indkøb af souvenirs, besøg på byens museum, som tidligere fungerede som byens seminarium og senere Knud Rasmussens fødehjem. Eller hvad med et besøg på byens kunstmuseum? På havnen indhandles der hellefisk, som fiskerne har bragt tilbage fra isfjorden i deres joller. Går du ind på 'Brættet', hvor fangerne kommer med deres fangst, kan du forsyne dig med sæl, hellefisk og på gode dage hvalkød m.m.

Senere på aftenen er der mulighed for at tage på en midnatssejlads til Kangia Isfjorden (tilkøb), hvor man sejler rundt mellem de gigantiske og majestætiske isbjerge.

M/-/-

Dag 11. Ilulissat - Arkæologisk boplads og udsigt over isfjorden

Vi går fra Hotel Icefiord til Ilulissats gamle stenbrud, der ligger i den nordøstlige ende af byen. Her begynder stien, der skal lede os op gennem en slugt med høje klippevægge, hvor snespurven ofte hilser de vandrende velkommen. Fra toppen kan vi ane Indlandsisen som en hvid stribe ude i horisonten. Vi fortsætter et stykke nedad til en lille sø, hvorfra vi får den første udsigt over Kangia Isfjorden med de enorme isbjerge. Ved et lille vandløb tanker vi vandflaskerne op og finder et passende sted at spise vores medbragte frokost.

Herfra bevæger vi os langs med isfjorden og får lov til at opleve isen med alle vores sanser. Isbjergenes knirken og knagen er overvældende og man kan tilmed dufte isen!

Så langt øjet rækker er der is og atter is. Langs isfjorden bevæger vi os mod Holms Bakke, der er det sted, beboerne i Ilulissat hvert år den 13. januar hilser solen velkommen efter en vinterperiode i mørke.

Næste mål på ruten er den gamle Sermermiut boplads, der var en af de største bosættelser både for de palæo-eskimoiske og de neo-eskimoiske samfund. Under Thule kulturens sidste bosættelse levede her op mod 250 mennesker. Der har været periodiske indvandringer i dette område, og man ved at både den tidlige Saqqaq-kultur, Dorset-kultur og den senere Thule-kultur alle har været bosat her på egnen omkring Ilulissat. Det er et usædvanligt smukt område.

Har du lyst til at vandre videre, kan du fortsætte ad 'gul rute' sammen med turlederen, men du kan også vælge at prioritere at indsnuse atmosfæren i denne tredje største by i Grønland.

I aften runder vi turen af med en fælles afskedsmiddag på Hotel Icefiord, hvis restaurant forkæler os med veltilberedte lækkerier.

M/F/A

Dag 12. Ilulissat — Danmark via Kangerlussuaq

I dag flyver vi fra Ilulissat til Kangerlussuaq og derefter videre til København. Husl at kigge ud af vinduet! Hvis vejret er med os, kan vi nyde den sindsygt flotte udsigt over isfjorden og Diskobugten for sidste gang — i denne omgang.

Air Greenlands Airbus bringer os til København og vi har nu tid til at lade de mange oplevelser bundfælde sig.

M/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

12 dage, heraf 7-8 vandredage grad 2-3.

I Grønland findes der ikke afmærkede stier og vi går derfor gennem varieret terræn og varieret underlag (jord, grus, grundfjeld m.m.). Bagagen kan medtages i båden til Eqi, dog skal man selv kunne bære den et kort stykke op af fjeldet til campen (nogle hundrede meter). Det samme gør sig gældende i bygden Ilimanaq. Man skal således kun bære på en dagstursrygsæk i løbet af dagene.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

I Grønland findes der ikke mange decideret anlagte stier, og vi vandrer derfor oftest gennem varieret terræn på stier, der er naturligt etablerede gennem mange års brug. Underlaget veksler typisk mellem jord, sten, grus og grundfjeld.

Udover vandreturene er der en række meget flotte sejladser på turen rundt i Diskobugten. På sejladserne er der rigtig gode muligheder for at opleve hvaler, nogle gange på nært hold, samt isfjelds-garanti! Skibstyperne er enten Targa skibe eller stålskibe, hvor man altid vil have god plads inde som ude. På Topas turene sejler man naturligvis altid med passagergodkendte skibe i Grønland.

Overnatning

På Diskoøen bor vi på Hotel Disko Island i øens eneste by Qeqertarsuaq (foruden bygden Kangerluk). Hotel Disko Island består bl.a. af en række huse i bymidten, hvor værelserne er indrettet med eget bad & toilet.
På turene med afrejse 21/6, 5/7, 9/7 og 23/7 bor vi på værelser med delt bad & toilet på Hotel Disko Island.

Ved Ilimanaq Lodge overnatter vi i lækre nyopførte Seafront Cabins - alle med fremragende udsigt over Diskobugten. - Ved Glacier Lodge Eqi bor vi i standardhytter eller glampingtelte - alle med en formidabel udsigt og med rigtige senge og egen terrasse. Toilet og bad er fælles og er placeret ved siden af Cafe Victor.

I Ilulissat og Qasigiannguit bor vi på Hotel — begge hoteller ligger i 1. parket til Diskobugten. Henholdsvis Hotel Icefiord og Hotel Diskobay. Alle steder med dobbeltværelser og eget bad & toilet.

Der vil være mulighed for enkeltværelse (dog ikke ved Ilimanaq og Eqi) mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.

2022 sæsonen

I 2022 sæsonen vil der være mulighed for at opgradere overnatningen i hhv. Glacier Lodge Eqi (2 nætter) og Hotel Icefiord i Ilulissat (3 nætter). Udgangspunktet, som er inkluderet i rejsens pris, er hhv. standardhytte eller glampingtelt (safari-style med rigtige senge, stole, terrasse m.m.) i Eqi, og standardværelse på Hotel Icefiord.

Hvis du vælger at opgradere, får du Comforthytte eller Comfort Deluxehytte i Eqi (med eget bad & toilet samt indlagt elektricitet) og Deluxe Explorer værelse på Hotel Icefiord (med loftsvindue og egen balkon mod Diskobugten). Bemærk venligst, at du ikke kan opgradere på kun ét af stederne. Pris for opgraderingen er angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

På flyvningerne med Air Greenland mellem Danmark og Grønland serveres gratis måltider og drikkevarer ombord. På indenrigsflyvningerne i Grønland serveres typisk en kop kaffe og en småkage.

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din flyrejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Middeltemperaturer i Eqi, Ilulissat og omegn er i juni, juli og august måneder 5-8 grader. Temperaturen er angivet som døgnets gennemsnit. Nætterne kan være forholdsvis kolde, men når solen får magt i løbet af dagen, kan temperaturen stige betydeligt over det angivne. På grund af solen og den tørre luft, opleves temperaturen varmere end i det øvrige Europa. Nattemperaturen kan komme ned til frysepunktet på udsatte steder.

På denne årstid er der mest klart vejr, hvilket betyder at man ofte har en god sigt. Regn kan dog forekomme. Der er midnatssol ved Ilulissat Isfjord fra den 21. maj til den 24. juli. Derudover er nætterne meget lyse cirka en måned før og efter midnatssol-perioden.

Valuta og kreditkort

VISA/Dankort kan benyttes i stort set alle hoteller, restauranter og butikker. Vi anbefaler dog at medbringe lidt kontanter (DKK) til evt. brug i bygder m.m.

Wi-Fi og Mobildækning

Der er kun sparsom mobildækning på denne tur. Mobiltelefon kan derfor kun benyttes fra tid til anden. Vi anbefaler dog, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

Det er muligt at få opladet batterier til digitalkamera på hotellerne i Qeqertarsuaq, Qasigiannguit og Ilulissat (med egen oplader). El kan dog ikke tilbydes i Eqi, da det bliver produceret af en generator og er forbeholdt VHF og satellittelefon. Medbring derfor evt. ekstra batterier til dette ophold.

Kort og Rejselitteratur

Vandrekort Nordgrønland, Ilulissat 1:100.000
Købes med fordel lokalt

Området

GLACIER LODGE EQI
Ca. 100 km nord for Ilulissat ligger den kælvende gletsjer Eqip Sermia i et naturskønt område. Som ét af de få steder i Grønland er det ved Eqip Sermia muligt at komme helt tæt på den 5 km brede gletsjerfront, der normalt kælver mange gange i døgnet. Læs mere om Glacier Lodge Eqi

ILULISSAT — "STEDET MED ISBJERGE"
Ilulissat er Grønlands 3. største by og hedder på dansk Jakobshavn. Ilulissat er endvidere nabo til UNESCO Verdens Arvs området Ilulissat Isfjord/Kangia, som med sine over 60 km i længden er et imponerende skue.

ILIMANAQ LODGE
Umiddelbart syd for isfjorden, fri for de store isbjerge der primært driver mod nord nordvest, ligger bygden Ilimanaq/Claushavn og den nybyggede Ilimanag Lodge.

Læs mere her om vores Grønland

Bemærk venligst

Ret til ændringer forbeholdes. Vi gør opmærksom på, at en tur som denne er afhængig af godt vejr. Der kan derfor forekomme enkelte ændringer i programmet. Forsinkelser og aflysninger kan forekomme, specielt ved transport med fly og skib. Der ydes ikke kompensation eller erstatning for de første 24 timers forsinkelse eller rejseændringer pga. udefrakommende forhold. Din turleder på turen vil tilstræbe at mindske generne mest muligt og sørge for alternativt program eller udfylde den ekstra ventetid på bedste vis.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland og Løberen på alt udstyr og beklædning samt rabat på dine vaccinationer.

Bagage

Medbring en dagtursrygsæk, der bl.a. skal benyttes på vandreturene ved Qasigiannguit, Ilimanaq, Ilulissat og Eqi. Vi anbefaler en rygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage på flyet.

Som stor bagage (den man tjekker ind på flyvningerne) anbefaler vi, at du medbringer en blød sportstaske, rygsæk, duffelbag el. lignende, da denne type taske er lettest at håndtere ved transfers, ombordstigninger på skibe, samt ved landgang til hhv. Eqi Glacier Lodge og Ilimanaq Lodge. Det er dog muligt, men absolut ikke anbefalelsesværdigt at medbringe kuffert. Bemærk venligst, at du som udgangspunkt selv skal kunne bære og håndtere sin egen bagage på hele turen.

Støvler

På denne tur til Diskobugten, er det meget vigtigt at medbringe gode trekking støvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte. Sørg for, at støvlerne er gået ordentligt til.

Stierne, vi går på, kan undertiden være stejle og med ujævnt underlag. Vi anbefaler derfor vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte.

Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.

Andet fodtøj

Let fodtøj, såsom sportssko, sandaler, etc. er gode at have på efter dagens vandretur. 

Vandflaske

Hver deltager skal medbringe en eller flere flasker som i alt kan rumme 1 liter, da der er masser af vand undervejs på vandreturene. Der kan med fordel benyttes 0,5 liters danske genbrugs-sodavandsflasker, da de er lette og stærke.

Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.

Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:

 • Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
 • Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.

Gode råd til din vandreferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til min vandreferie? Læs her vores 5 bedste vandretips!

Tøj til vandring

 • 2 -4 par tykke vandresokker
 • Evt. 2 par tynde indersokker
 • 1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
 • Svedtransporterende undertøj evt. uldundertøj
 • 1 tynd uldtrøje
 • 1 varm sweater/fleecetrøje/tynd dunjakke
 • 2-4 svedabsorberende T-shirts
 • 1 vind- og vandtæt jakke med hætte
 • 1 par åndbare regnbukser
 • Varm hue
 • Varme handsker/vanter

Andet tøj

 • Rejsetøj
 • T-shirts
 • Skjorter/langærmet bluse
 • Strømper
 • Undertøj

Mod solen

 • 1 tørklæde mod sol og til kølige dage
 • Hat med bred skygge
 • Gode solbriller
 • Solcreme og læbepomade med faktor

Diverse

 • Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter
 • Pengebælte
 • Toiletartikler
 • Medicin til eget brug samt sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
 • Ørepropper (hvis du gerne vil sove uforstyrret om natten)
 • Kamera, oplader og evt. ekstra batterier
 • Alkoholgel til desinficering af hænder
 • Vådservietter
 • Energibarer/yndlingssnack
 • Evt. vaskepulver til håndvask
 • 1 lommelygte/pandelygte til brug ved Eqi, hvis man skal op om natten (fra ca. medio august)
 • Kikkert
 • Termokande incl kop (1/2 liter til kaffe/te på nogle af vandreturene)
 • Plasticposer/sorte affaldssække til at beskytte tøjet i rygsækken mod regn
 • Myggebalsam
 • Myggenet (til at tage over hovedet - medbring gerne kasket) Medbringes da der i stille/varmt vejr, lokalt kan være mange myg på Grønland
 • Sovemaske. Pga. midnatssolen har nogle svært ved at sove, og det kan ofte afhjælpes med sovemaske.
 • Evt. badetøj (hvis man er vinterbader, kan en dukkert ved Paradisbugten ved Qasigiannguit friste!)
 • Evt. lille siddeunderlag til brug ved pauser på vandreture m.m.

Specifikke turbemærkninger

På denne rejse overnattes i gode senge på såvel hoteller som i Ilimanaq Lodge og Eqi Glacier Lodge. Der vil være dyne, pude og linned til rådighed alle steder. 

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

21. juni 2022  –  2. juli 2022 Udsolgt 36.970 DKK Venteliste
27. juni 2022  –  8. juli 2022 Udsolgt 37.970 DKK Venteliste
1. juli 2022  –  12. juli 2022 Udsolgt 37.970 DKK Venteliste
5. juli 2022  –  16. juli 2022 Udsolgt 36.970 DKK Venteliste
9. juli 2022  –  20. juli 2022 Garanteret afgang 37.970 DKK Bestil Rejse
14. juli 2022  –  25. juli 2022 Udsolgt 36.970 DKK Venteliste
18. juli 2022  –  29. juli 2022 Udsolgt 36.970 DKK Venteliste
23. juli 2022  –  3. august 2022 Udsolgt 37.970 DKK Venteliste
28. juli 2022  –  8. august 2022 Udsolgt 37.970 DKK Venteliste
1. august 2022  –  12. august 2022 Udsolgt 36.970 DKK Venteliste
5. august 2022  –  16. august 2022 Udsolgt 36.970 DKK Venteliste
11. august 2022  –  22. august 2022 Udsolgt 37.970 DKK Venteliste
18. august 2022  –  29. august 2022 Garanteret afgang 37.970 DKK Bestil Rejse
25. august 2022  –  5. september 2022 Udsolgt 36.970 DKK Venteliste
29. august 2022  –  9. september 2022 Garanteret afgang 37.970 DKK Bestil Rejse

Kontakt os

Turkode: GLGQ

Andre spændende rejser

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.