Grønland – Storby og betagende natur i Nuuk

Mød det autentiske og moderne Grønland med sejlture, kulturelle indtryk og unikke kulinariske smagsoplevelser i Nuuk og Camp Kangiusaq på denne eventyrlige rejse.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

Nuuk er hovedstaden i Grønland og ligger på vestkysten af øen, ved udmundingen af Nuuk-fjorden, som er verdens næststørste fjordsystem på kysten af Davisstrædet. 

Omgivet af bjerge, fjorde og det åbne hav er Nuuk en smuk destination for dem, der elsker naturoplevelser. Byen appellerer til eventyrlystne rejsende, kulturinteresserede og dem, der ønsker at fordybe sig i en unik arktisk atmosfære.

Nuuk er hjertet af Grønlands kultur og historie, hvor traditioner og modernitet mødes. Byen har en række museer og kunstgallerier, såsom Nationalmuseet og Nuuk Kunstmuseum, der udstiller grønlandsk kunst, historie og kultur.

Selvom det er Grønlands største by, bevarer Nuuk stadig en unik følelse af samfund og nærvær. Byen byder på en spændende blanding af traditionelle grønlandske retter og moderne køkkener. Lokale specialiteter som fisk og skaldyr er typiske.

Glæd dig til

 • Sejlture omkring Nuuk
 • 2 overnatninger i Camp Kangiusaq
 • Oplev dagliglivet på nært hold i Nuuk
 • Tilbud om lette guidede vandre - og fortællerture i og uden for Nuuk
 • Arktisk dyreliv med bl.a. pukkelhvaler
 • Grønlandsk kultur
 • Kulinariske oplevelser med lokale råvarer og udsøgte specialiteter

Vores Grønland

Topas har i mange år arrangeret rejser til Grønland og har tæt kontakt til samarbejdspartnere. Gå på opdagelse i vores Grønland, se hvilke oplevelser vi anbefaler og få gode rejsetips.

Program

Dag 1. Ankomst til Nuuk
Først med fly til Kangerlussuaq og efterfølgende videre med indenrigsfly til Nuuk. Her vil vores destinationsguide i Nuuk tage imod os i lufthavnen. Vi indkvarteres på HHE Express og efterfølgende skal vi på byrundvisning og få storbyens særlige puls ind i kroppen. Byen emmer af liv, og der er meget at udforske både i og uden for byen både kulturelt og naturmæssigt.

Dag 2. Bytur og hvalsafari
Dagen bruges på at udforske storbyen på egen hånd, inden vi skal ud på hvalsafari. Vi sejler ud med Nuuk Water Taxi og udforsker Nuup Kangerlua, mens vi holder udkig efter pukkelhvaler.

Dag 3. Glamping i Camp Kangiusaq
I dag går turen til Camp Kangiusaq. Her kommer vi til at sejle blandt isbjergene inden vi når frem til campen.
Ved ankomst til campen indkvarteres vi i egne glampingtelte. Her vil der være mulighed på egen hånd at tage på en kortere vandretur til f.eks. Isfjord udsigten. Aftenen vil byde på bålhygge og god mad.

Dag 4. Fjeldvandring og kajak/paddleboard
Efter morgenmaden er der mulighed for at tilslutte sig en kortere guidet vandretur op ad fjeldet. Under hele opholdet er der mulighed for afbenyttelse af kajak og paddleboard, hoppe i vandet, samt mulighed for at vandre.

Dag 5. Afsked med Camp Kangiusaq og retur til Nuuk
Sent på formiddagen skal vi tilbage til storbyen. Inden afgang kan der efter ønske tages en vandretur til nordboruinerne der ligger lige i nærheden. Retur i Nuuk er der tid til at videreudforske Nuuk på egen hånd.

Dag 6. Sejlads, fisketur og restaurant i fjorden
I dag skal vi atter på udflugt, hvor turen i dag går til en gammel fåreavlerstation ved navn Qooqqut. I dag ligger der en fin restaurant, og er et populært sommerhusområde med gode vandre- og jagtmuligheder. På vejen ind til Qooqqut fisker vi med håndsneller efter torsk og rødfisk som vi tager direkte til restauranten der vil tilberede dem til os. Det bliver ikke mere friskt!

Dag 7. Nuuk på egen hånd
I dag har vi tid til at nyde Nuuk på egen hånd. Her kan man inden hjemrejsen i morgen nyde det sidste af det som Nuuk har at byde på i form af museer, kunstgallerier, butikker mv.

Dag 8. Hjemrejse
Vi flyver hjem fra Nuuk til Danmark med mellemlanding i Kangerlussuaq. Kort efter start fra Nuuk er det med at nyde de sidste flotte udsigter over Nuuk fjorden.

Se det detaljerede dagsprogram her

Rundrejser med Topas

Hos Topas har vi lavet vores egen fortolkning af den klassiske rundrejse. Læs mere om hvad vi gør for at give dig det bedste eventyr samt vores udvalg af rejser i denne kategori.

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med destinationsguide
 • Flyrejse fra København – Grønland t/r inkl. indenrigsflyvninger
 • Alle overnatninger som beskrevet i dagsprogrammet
 • Måltider angivet i dagsprogrammet – uden drikkevarer
 • Alle udflugter og oplevelser beskrevet i programmet
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider
 • Entré til museer og lignende
 • Rejse- og evt. afbestillingsforsikring
 • Enkeltværelsestillæg, 2.500 DKK.

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 12 personer.

Der er ingen turleder på turen. Vi har til gengæld destinationsguider og lokale guider, der vil være vores guide på udflugterne. 

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:
 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Overnatning
 • Klima

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

Drikkevarer er ikke inkluderet i de inkluderede måltider. 

På flyvningerne med Air Greenland mellem Danmark og Grønland, serveres gratis måltider og drikkevarer ombord.

Dag 1. Fra København til Nuuk

Vi flyver fra København til Nuuk via Kangerlussuaq. Her vil vores destinationsguide i Nuuk tage imod os i lufthavnen. Destinationsguiden vil ligeledes afholde infomøde med os, så vi ved, hvad der venter os de kommende dage.

Vores destinationsguide vil arrangere en byrundtur, hvor vi får mulighed for at se nogle af de vigtigste seværdigheder som f.eks. den gamle kolonihavn, det farverige Nuutoqaq kvarter (den gamle bydel), det nationale museum og kulturhuset, Katuaq.

Vi overnatter 2 nætter på HHE Express, der er centralt placeret i bymidten Herfra er der kun få minutters gang til byens butikker, museer og spisesteder. Aftensmaden spiser vi sammen i moderhotellets, Hotel Hans Egedes restaurant.

-/-/A

Hvalhale bryder overfladen med Nuuk Water Taxi-båd i baggrunden.

Dag 2. Udforskning af byen og hvalsafari

Dagen bruges på at udforske storbyen på egen hånd. Du har her mulighed for at besøge nogle af de mange butikker, museer og caféer i byen.

Om eftermiddagen skal vi hoppe ombord på turens første sejlads der tager os med på hvalsafari.
Nuuks fjordsystem er fyldt med naturlige ressourcer, alt fra fisk til hvaler og rensdyr - som noget unikt er pukkelhvalerne ved Nuuk faktisk fredet – hvilket betyder at Nuuk er det eneste sted i hele Grønland hvor man ikke må jage pukkelhvaler.

Vi får mulighed for at se pukkelhvaler, måske en finhval og nogle enkelte sæler. Vi kommer også til at sejle forbi nogle imponerende fjelde, som er blandt de ældste i verdenen.

M/-/-

Udsigt fra Camp Kangiusaq

Dag 3. Glamping i Camp Kangiusaq

I dag går turen til Camp Kangiusaq. Turen afgår fra kolonihavnen, hvorfra vi sejler ind til isfjorden. I den storslåede isfjord findes isbjerge og smukke fjelde, fugle og andet dyreliv som vi kan være heldige at spotte undervejs.

Når vi er sejlet forbi den forladte bygd Qoornoq, sejler vi længere ind mod isfjorden. Vi sejler så langt ind som muligt og stopper et godt sted og nyder omgivelsen. Dernæst sejler vi mod Camp Kangiusaq, her ankommer vi omkring middagstid, hvor vi nemt står af båden på landgangsbroen og vi bliver her taget imod af vores guider. Der vil være en ATV til at hjælpe med eventuelt tungere bagage.

Resten af dagen er på egen hånd og man kan vælge at vandre en tur i fjeldet. Vi har vandrerkort og sikkerhedsudstyr som man kan låne. Man kan også tage en tur ud og fiske, eller måske på kajak eller paddleboard.

Mellem kl. 18 og 20 vil der blive serveret aftensmad i messeteltet, som kan nydes i teltet eller ude foran på platformen med udsigt over fjorden. Det er også muligt at tage sin mad med sig til eget telt.

Aftenen er fri til en vandretur, en tur i kajak eller ud på paddleboard.

M/-/A

Kajaksejlads ved Camp Kangiusaq

Dag 4. Nyd stilheden og naturen i Camp Kangiusaq

Vi vågner op til stilheden, blot afbrudt af lyden fra fuglene og bølgerne. Der serveres morgenmad i messeteltet mellem kl. 07:30-09:30. Der vil i messeteltet være mulighed for at smøre en madpakke.

Der vil denne morgen være en guidet vandretur til et højt udsigtspunkt syd for lejren. Herfra kan vi se hele Kangiusaq fjorden og måske endda spotte nogle rensdyr eller andet dyreliv i fjeldet.

Under hele opholdet er der mulighed for afbenyttelse af kajak og paddleboard, samt mulighed for at vandre.
Guiderne på stedet har godt kendskab til vandremulighederne i området, og kan vejlede om hvor man skal hen for at have kig ind til isfjorden. Der er desuden muligt at fiske hvis man har lyst til det.

Mellem kl. 18 og 20 vil der igen blive serveret aftensmad.

M/F/A

Morgenkaffe ved Camp Kangiusaq med sø og små isbjerge i baggrunden

Dag 5. Mulighed for vandretur og retur til storbyen

Dagen byder efter morgenmaden på en morgengåtur til nordboruinerne. Vi får lov til at nyde den sidste tid i campen. Sent på formiddagen skal vi tilbage til storbyen.

Tilbage i storbyen bliver vi indkvarteret i vores velkendte hotel, HHE Express.

M/-/-

Kvinde med to nyfangne fisk

Dag 6. Sejlads, fisketur og restaurant i fjorden

I dag skal vi atter på udflugt. En lækker bådtur gennem fjorden i Nuuk.

Turen tager os til den gamle fåreavlerstation hvor der nu ligger en fantastisk lille restaurant. Stedet er nu en sommerhusboplads og er et populært feriested for Nuuks beboere. På vejen ind til Qooqqut skal vi fiske efter friske Grønlandske som vi bringer direkte til restauranten for enden af det høje fjeld i Qooqqut. Havets naturlige høst bliver serveret på flere forskellige måder til et lækkert måltid.

M/-/A

Dag 7. Nyd den sidste dag i storbyen

I dag har vi tid til at nyde Nuuk på egen hånd. Her kan man inden hjemrejsen i morgen nyde det sidste af det som Nuuk har at byde på i form af museer, kunstgallerier, butikker mv.

M/-/-

Dag 8. Hjemrejse

Vi flyver hjem fra Nuuk til Danmark med mellemlanding i Kangerlussuaq. Kort efter start fra Nuuk er det med at nyde de sidste flotte udsigter over Nuuk fjorden. Vores destinationsguide sørger for at køre os til lufthavnen. 

M/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

8 dage/7 nætter.

Vandreturene der tilbydes, er sværhedsgrad 1-2.

I Grønland findes næsten ingen anlagte stier. Vi går derfor oftest gennem varieret terræn på stier, der er naturligt etablerede gennem mange års brug. Underlaget har ujævnheder og veksler typisk mellem jord, sten, grus og grundfjeld.

For at sikre størst udbytte af de lette vandreture anbefaler vi kraftigt brug af gode vandtætte vandrestøvler.

Husk også regntøjet. Det er en fantastisk vindskærm til søs, hvor det kan være koldt. Ja, og så holder det dig naturligvis også tør, hvis der skulle komme en byge.

Bagagen kan medtages i båden til Camp Kangiusaq, dog skal du selv kunne bære den et kort stykke op ad fjeldet til campen, hvis du hellere vil medbringe mindre ting til turen, kan hotellet opbevare din bagage indtil du er retur i Nuuk. Dagstursrygsæk kan anvendes på tur i løbet af dagene.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

Der er på denne tur ingen turleder, men derimod lokale destinationsguider, der sørger for at guide os på de udflugter vi kommer på. Destinationsguiden vil modtage jer ved lufthavnen i Nuuk.

Denne tur giver mulighed for at kombinere storbylivet med den smukke natur, som Nuuk er omringet af.
Denne tur byder på kultur og historie, det moderne og traditionelle køkken i Grønlands hovedstad. Dertil en masse smuk natur og oplevelser i form af glamping, hvalsafari, fisketur, der fremviser kontrasterne mellem byliv og stilhed.
Der er 3 dage med mulighed for kortere vandreture, eller andre sejlture som man kan tilmelde sig til, f.eks. for at se søpapegøjer.

Overnatning

NUUK

Nuuk, Grønlands hovedstad, er en by med en unik blanding af arktisk skønhed, dyb kultur og moderne livsstil.
Nuuk har en befolkning på cirka 18.000 mennesker og fungerer som politisk og økonomisk centrum for landet. Nuuk har en interessant blanding af kulturel arv, moderne faciliteter og en smuk natur, der tiltrækker både lokale og besøgende.

I Nuuk skal vi bo på HHE Express. HHE Express er placeret i midtbyen. Alle værelser er indrettet med eget bad& toilet. Sengene på værelserne måler 140x200.

CAMP KANGIUSAQ

Camp Kangiusaq ligger dybt inde i isfjorden ca. 90 km nord for Nuuk, for at komme dertil skal vi sejle blandt isfjelde. Det er et vildmarksområde, og der ligger ikke nogen bebyggelser inden for 10 km omkreds, andet end en fangsthytte og nogle ca. 1000 år gamle nordboruiner. Her er rigt på dyreliv med et fuglefjeld i nærheden hvor bl.a. skarv, måger og alke yngler. Det er også det eneste sted i Nuuk fjorden hvor der er et enkelt jagtfalke par som yngler, de er dog meget svære at spotte. Området er enormt fint at vandre rundt i, fyldt med sortebær, blåbær og enebærbuske og man kan være heldig at møde små flokke af rensdyr, samt se ræve, harer og ryper. Hvis man elsker at være på havet, har vi tørdragter til frit brug og man kan vælge at tage ud på kajak eller paddleboard mellem de isbjerge der ligger i bugten. Vi har også fiskestænger til frit brug som man kan bruge til at fiske efter torsk.

Ved Camp Kangiusaq findes der i teltene to lækre enkeltsenge. Teltene er placeret på træterrasser for maksimal komfort og står meget stabilt. På terrassen foran hvert telt findes desuden to stole og et bord så man kan sidde og nyde den smukke bugt og solnedgangen over fjeldene.

Der findes opvarmning med elektrisk opvarmer, dyner, puder, håndklæder, tæpper og andre almindelige fornødenheder ved hvert telt. Hvert telt har sit eget private tørkloset lige uden for.

Der vil være mulighed for enkeltværelse/telt mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -

Drikkevarer er ikke inkluderet i de inkluderede måltider. 

På flyvningerne med Air Greenland mellem Danmark og Grønland, serveres gratis måltider og drikkevarer ombord.

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din (fly)rejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Middeltemperaturer Nuuk og omegn er i juli måned 7 grader. Temperaturen er angivet som døgnets gennemsnit. Nætterne kan være forholdsvis kolde, men når solen får magt i løbet af dagen, kan temperaturen stige betydeligt over det angivne. På grund af solen og den tørre luft, opleves temperaturen varmere end i det øvrige Europa.

På denne årstid er der mest klart vejr, hvilket betyder at man ofte har en god sigt. Regn kan dog forekomme.

Valuta og kreditkort

VISA/Dankort kan benyttes i stort set alle hoteller, restauranter og butikker.

Wi-Fi og Mobildækning

Der er mobildækning i byerne, men ikke nødvendigvis uden for byen på fjeldet eller på vandet. WI-FI er tilgængelig på hotellerne. Vær opmærksom på, at der til tider kan være ustabil forbindelse.

Ved Camp Kangiusaq er der hverken mobildækning eller internet.

Har du behov for et Grønlandsk SIM kort mens du er i Grønland, kan du læse mere her eller kontakte din egen udbyder.

Kort og Rejselitteratur

Kan med fordel købes lokalt.

Bemærk venligst

Ret til ændringer forbeholdes. Vi gør opmærksom på, at en tur som denne er afhængig af godt vejr. Der kan derfor forekomme enkelte ændringer i programmet. Forsinkelser og aflysninger kan forekomme, specielt ved transport med fly og skib. Din destinationsguide på turen vil tilstræbe at mindske generne mest muligt og sørge for alternativt program eller udfylde den ekstra ventetid på bedste vis.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland på alt udstyr og beklædning og på dine vaccinationer.

Bagage

Medbring en dagtursrygsæk, der bl.a. kan benyttes på de kortere vandreture. Vi anbefaler en rygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage på flyet.

Som stor bagage (den man tjekker ind på flyvningerne) anbefaler vi, at du medbringer en blød sportstaske, rygsæk, duffelbag el. lignende, da denne type taske er lettest at håndtere ved transfers, ombordstigninger på både, samt ved landgang til Camp Kangiusaq. Det er dog muligt at medbringe kuffert. Ønsker man at efterlade noget bagage i Nuuk når man skal til Camp Kangiusaq, meddeles dette blot til hotellet. Bagagen skal pakkes ned og afleveres ved receptionen.

Støvler

Ønsker man at sikre sig gode muligheder for vandring og tørre fødder anbefaler vi gode par vandrestøvler. Sørg for, at støvlerne er gået ordentligt til.

Stierne, vi går på, kan undertiden være stejle og med ujævnt underlag. Vi anbefaler derfor vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte.

Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.

Andet fodtøj

Let fodtøj, såsom sportssko er gode at have på efter dagens vandretur. 

Vandflaske

Hver deltager kan medbringe en eller flere flasker, da der er masser af vand undervejs på vandreturene, så man selv kan tanke op. Der kan med fordel benyttes 0,5 liters danske genbrugs-sodavandsflasker, da de er lette og stærke.

Vandflaskerne skal benyttes på vandreturene. Vand kan tappes fra vandhanen.

Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.

Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:

 • Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
 • Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.

Tøj

Tøj til evt. vandring
 • 1-3 par tykke vandresokker
 • Evt. 2 par tynde indersokker
 • 1-2 par lette vandrebukser
 • Svedtransporterende undertøj evt. uldundertøj
 • 1 tynd uldtrøje
 • 1 varm sweater/fleecetrøje/tynd dunjakke
 • 1-3 svedabsorberende T-shirts
 • 1 vind- og vandtæt jakke med hætte
 • 1 par åndbare regnbukser
 • Varm hue
 • Varme handsker/vanter

Andet tøj
 • Rejsetøj
 • Hverdagstøj

Mod solen

 • 1 tørklæde mod sol og til kølige dage
 • Hat med bred skygge
 • Gode solbriller
 • Solcreme og læbepomade med faktor

Diverse

 • Pas, sygesikringsbevis og rejsedokumenter
 • Toiletartikler
 • Medicin til eget brug samt sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
 • Kamera, oplader og evt. ekstra batterier
 • Alkoholgel til desinficering af hænder
 • Energibarer/yndlingssnack til vandreturene skal selv medbringes
 • Evt. vaskepulver til håndvask
 • Myggebalsam
 • Myggenet (til at tage over hovedet - medbring gerne kasket) Medbringes da der i stille/varmt vejr, lokalt kan være mange myg på Grønland, især vigtigt i juli/august

Specifikke turbemærkninger

På denne rejse overnattes i gode senge på såvel hoteller som i Camp Kangiusaq. Der vil være dyne, pude og linned til rådighed alle steder.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort.

Vælg din afgang

Vi arbejder pt. på at finde afrejsedage for næste sæson.

Kontakt evt. Topas for yderligere information.

Kontakt os

Andre spændende rejser

(Hvis du ikke kan se tilmeldingsformularen til vores nyhedsbrev, kan du tilmelde dig ved at klikke her eller kontakte os på info@topas.dk)