NYHED

Grønland – Vintereventyr og nordlys

Gå på Indlandsisen ved Kangerlussuaq, se nordlyset danse på polarhimlen og oplev det store arktiske vintereventyr med imponerende naturoplevelser i isbjergenes hovedstad, Ilulissat.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

Oplev nogle af de fantastiske naturfænomener her et godt stykke nord for Polarcirklen – hvid vinter, isbjerge og nordlys. Få frost i næsen og indånd den friske arktiske luft. Kom lidt uden for byen og oplev stilheden, som når der er virkelig stille og forhåbentligt nordlyset blusse hen over himlen i et væld af farver.

Første dag skal vi opleve Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord) og tage på tur til indlandsisen. Efter en nat i Kangerlussuaq drager vi videre til Ilulissat. Hotel Icefiord er vores hjem for en uge. Beliggenheden fås ikke bedre her næsten 300 nord for Polarcirklen og med kun ca. 30 meter til vandkanten og direkte udsyn ud over havet mod Disko Øen og Nuussuaq halvøen længere mod nord. Alle værelser ligger i 1. række til havet, og fra dit vindue har du direkte kig til Diskobugten, og som tilkøb kan du vælge et værelse med din egen balkon og vindue i loftet, så du fra sengen kan ligge og opleve nordlyset.

Vi sikrer, der er masser af aktiviteter med fortællinger, spil og let motion, alt imens vi jagter nordlyset og vinteren ude. Nordlyset kan ikke programsættes, men vi rykker ud, når det er der.

Glæd dig til

 • Tur til indlandsisen ved Kangerlussuaq
 • Bo i isbjergenes hovedstad Ilulissat
 • Oplev Ilulissat Isfjord (UNESCOs Verdensarv)
 • Sejltur blandt enorme isbjerge ved isfjordsmundingen
 • Spot nordlyset på polarhimlen, fra land, fra havet og midt ude i naturen
 • Hundeslædetur
 • Snescootertur

Vores Grønland

Topas har i mange år arrangeret rejser til Grønland og har tæt kontakt til samarbejdspartnere. Gå på opdagelse i vores Grønland, se hvilke oplevelser vi anbefaler og få gode rejsetips.

Program

Dag 1. Ankomst til Kangerlussuaq
Vi ankommer fra Danmark til Kangerlussuaq og har trods rejsetid en fin eftermiddag foran os på grund af tidsforskellen. Efter indkvartering på hotellet skal vi videre på tur til indlandsisen.

Dag 2. Byrundtur i isbjergenes hovedstad, Ilulissat
I dag skal vi videre til Ilulissat. Efter vi har indkvarteret os på Hotel Icefiord, tager vores destinationsguide os med på byrundvisning i Ilulissat. Vi kan høre og fornemme den frosne sne under vores støvler. På turen rundt i byen får vi fortalt noget af byens historie og får udpeget centrale steder.

Dag 3. Sermermiut og nordlys fra havsiden
En lidt længere vandretur på cirka 4 timer, hvor vi kommer forbi byens nye Isfjordscenter og helt ud til kanten af Isfjorden ved siden af det mere end 4.500 år gamle bopladsområde Sermermiut. Er himlen skyfrit tager vi om aftenen en sejltur for at spotte nordlyset væk fra byens lys. Hjemme på hotellet, vil der være mulighed for at nyde en grønlandsk kaffe.

Dag 4. Hundeforedrag, hundeslæde og nordlys midt i naturen
Dagen i dag står i hundens tegn. Vi starter dagen med et hundeforedrag, før vi tager videre på hundeslædetur omkring Ilulissat området. Senere på aftenen tager vi med en opvarmet pistemaskine ud og udforsker den barske og betagende polarnat, hvor vi får mulighed for at se byen og den klare stjernehimmel fra toppen af et fjeld.

Dag 5. Isfjorden og isbjergene fra søsiden
Med passende sikkerhedsafstand skal vi i dag til søs for at opleve isbjergene helt tæt på.

Dag 6. Snescootertur i baglandet
Dagen i dag byder på en snescootertur ude i den smukke snedækkede natur.

Dag 7. Fra Ilulissat til Kangerlussuaq og København
Vi forlader Grønland for denne gang med hoved og kamera fyldt af gode minder.

Se det detaljerede dagsprogram her

Rundrejser med Topas

Hos Topas har vi lavet vores egen fortolkning af den klassiske rundrejse. Læs mere om hvad vi gør for at give dig det bedste eventyr samt vores udvalg af rejser i denne kategori.

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med destinationsguide
 • Flyrejse fra København – Grønland t/r inkl. indenrigsflyvninger
 • Alle overnatninger som beskrevet i dagsprogrammet
  Vi bor på Hotel Icefiord i Deluxe Explorer værelse m. privat balkon og ovenlysvindue,
  ideelt til at opleve nordlyset danse over nattehimlen
 • Måltider angivet i dagsprogrammet - Uden drikkevarer
 • Alle udflugter og oplevelser beskrevet i programmet
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

 • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider
 • Entré til museer og lignende Ilulissat
 • Rejse- og evt. afbestillingsforsikring
 • Enkeltværelsestillæg, 3.350 DKK.

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 12 personer.

Der er ingen turleder på turen. Vi har til gengæld destinationsguider og lokale guider, der vil være vores guide på udflugterne. 

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:
 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Overnatning
 • Klima

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -.

På flyvningerne med Air Greenland mellem Danmark og Grønland, serveres gratis måltider og drikkevarer ombord.

Dag 1. Ankomst til Kangerlussuaq

Med Air Greenland flyver vi ud af København med kurs nordvest hen over nogle af vores nordiske naboer og lander i Kangerlussuaq i Grønland først på formiddagen lokaltid (vi har 3 timers tidsforskel).

Vi ankommer fra Danmark til Kangerlussuaq og har trods rejsetid en fin eftermiddag foran os på grund af tidsforskellen. Efter indkvartering på hotellet skal vi videre på tur til indlandsisen, punkt 660. Vi bliver kørt med guide op til punktet. Det er en stor og særegen oplevelse at bevæge sig på denne næsten levende organisme og mærke den massive kulde fra den mægtige is. Med en tykkelse på over tre kilometer presser isen sig ud mod havet, hvor den kan ses mange steder ved Grønlands kyster.

Et par kilometer fra Indlandsisens yderste bastion, Russelgletsjeren, drejer vi op i terrænet og fortsætter til Punkt 660 i et af de smukkeste islandskaber i Grønland, med Indlandsisen tronende i baggrunden og række efter række af gletsjerudløbere mod nord og syd. Til sidst parkerer vi køretøjet ved isens rand og går ind på selve Indlandsisen, der hvælver sig indover som en uendelig flade mod Grønlands midte.

Senere på aftenen er der mulighed for at spise på et af Kangerlussuaqs spisesteder.

-/-/-

Dag 2. Byrundtur i isbjergenes hovedstad, Ilulissat

Efter en oplevelsesrig dag i Kangerlussuaq flyver vi videre til Ilulissat. Vi forsætter næsten 300 km videre mod nord – 45 minutters flyvning for at komme til Ilulissat, hvor vores destinationsguide møder os og tager os til Hotel Icefiord, som er vores hjem de næste 5 dage.

Efter indkvartering holder vi et lille velkomstmøde for at fortælle lidt om stedet og ugens program.

Efter infomødet tager vores destinationsguide os med på byrundvisning i Ilulissat, hvor vi skal udforske isbjergenes hovedstad, Ilulissat. På turen rundt i byen får vi udpeget og fortalt om vigtige steder, som kan have enten en historisk eller nutidig værdi for byen. Vi skal ikke glemme at nogle af de store navne i polarhistorien Knud Rasmussen og Jørgen Brønlund begge stammer fra Ilulissat. Efter et par timers tur rundt i byen ”slippes alle løs” for selv at kigge nærmere på de mange interessante steder.

Alternativerne kan også være at søge ud i udkanten af byen – fornemme stilheden i tusmørket her midt på dagen og se de imponerende formationer i sneen, isen og fjeldene.

M/F/-

Dag 3. Sermermiut og nordlys fra havsiden

Efter en god nats søvn, venter hotellets lækre morgenbuffet. I dag skal vi en tur til en kulturhistorisk og naturskøn perle, der kan tage luften fra de fleste. Sermermiut er resterne af en gammel inuit boplads, der strækker sig 4400 år tilbage i tiden og ligger i det fredede UNESCO-område.

Vi starter turen fra med vores destinationsguide og kører til Isfjordscenteret ved den gamle heliport. Herfra følger vi den anlagte gangbro, der snor sig hele vejen ned igennem Sermermiut dalen. Undervejs fortæller vores guide både om den gamle inuitboplads, kulturhistorien og den smukke natur. For enden af gangbroen vil vi blive mødt at et fantastisk syn, den enorme Ilulissat Isfjord, der strækker sig 70 km ind i landet.

Her vil vi holde en pause og nyde det spektakulære syn, samt høre den barske historie, der knytter sig til ’Kællingekløften’, som kun ligger få meter fra os. Vi serverer samtidig kaffe, te og en lækker snack, som vores dygtige kokke har lavet til lejligheden. Efter pausen går vi retur til Isfjordscenteret, hvor vi bliver hentet og kørt retur.
Er himlen skyfrit tager vi om aftenen en sejltur for at spotte nordlyset væk fra byens lys. Sejlturen tager dig ud i Diskobugten i søgen efter det fascinerende fænomen. Nordlyset bliver klarere og mere fremtrædende, når man kommer væk fra byens lys og lygter. Vi laver flere stop for at nyde synet af himlen, der gløder op i bølgende former og farver i et af de smukkeste himmelfænomener med de storslåede isbjerge som baggrund.

Nordlys optræder hele året, men kan kun opleves i de mørke stunder i vinterhalvåret på den nordlige side af kloden grundet midnatssolen.
Tag med på denne tur og udforsk den kolde arktiske aften i søgen efter det magiske nordlys, mens resten af byen falder til ro.
Hjemme på hotellet, vil der være mulighed for at nyde en grønlandsk kaffe. Ingredienserne i Grønlandsk kaffe symboliserer de mørke måneder i Grønland. Den sorte kaffe symboliserer vinteren, med mørke i døgndrift. Det hvide flødeskum symboliserer is og sne, og slutteligt symboliserer den antændte Grand Manier nordlyset.

M/-/-

Dag 4. Hundeforedrag, hundeslæde og nordlys midt i naturen

Dagen i dag står i hundens tegn. Vi starter dagen med et hundeforedrag, før vi tager videre på hundeslædetur omkring Ilulissat området.

Slæden er brugt til at rejse, ved jagt og i nyere tid for sjov. Hundeslædekørsel med grønlandske slædehunde i Grønland, er kun muligt nord for polarcirklen i Vestgrønland og i Østgrønland.

Inden vi starter slædeturen, får vi fortalt om slæden, slædehunden og får instruktion i at sidde på en hundeslæde. Turen her er en fin måde at opleve en kusk arbejde med slædehundene, og giver en indsigt i, hvordan man tidligere har rejst i Arktis. Ruten for dagens tur afhænger af is og sneforhold, og varer mellem 1½ time til 2 timer.

Aftenen byder på søgen efter nordlys. I en komfortabel, opvarmet kabine i pistemaskinen får vi mulighed for at udforske den barske og betagende polarnat i ødemarken med fuld komfort.
Når vi kører op gennem kløften, der skærer sig igennem fjeldene og fører os ind i UNESCO-området, efterlader vi byens lysforurening bag os.

Undervejs på køreturen bliver du underholdt med fascinerende lokale legender og fortællinger om de overnaturlige væsner i Grønland. Efter cirka 40 minutters kørsel når vi vores mål, der er placeret på toppen af et fjeld med en enestående udsigt over den omgivende polarhimmel. Her tager vi en velfortjent pause og tænder op i brænderen for at få noget varme.

Det tætte, arktiske mørke er en fortryllende oplevelse, og hvis vi er heldige, vil polarnatten vise sig fra sin allerbedste side med funklende stjerner og dansende nordlys.

M/-/-

Dag 5. Isfjorden og isbjergene fra søsiden

Med passende sikkerhedsafstand skal vi i dag til søs for at opleve isbjergene helt tæt på. Ilulissat Isbræ (Sermeq Kujalleq) blev i 2004 optaget på UNESCO’s Verdensarvliste.

Dagligt strømmer der millioner tons is fra isbræen gennem Ilulissat Isfjord (Kangia) og ud i Diskobugten. Resultatet er enorme isfjelde, der majestætisk strækker sig højt over havets overflade. Ved isfjordens munding strander disse kæmper, og her har du mulighed for at sejle rundt nær isfjeldene og beundre de smukke kulisser.

M/-/-

Dag 6. Snescootertur i baglandet

Vågne og glade bevæger vi os midt på formiddagen ud på snescootertur. Turen starter i Ilulissat, hvor vi efter en teknisk gennemgang af maskinerne og kørselsteknik sætter afsted mod Ilulissats bagland.

Hele vejen kører vi på “snescootersporet”, der går over sneklædte fjelde, gennem stejle kløfter og over frosne og blanke søer. Et meget varieret terræn, og dog skuer øjet ikke andet, end sne, is og fjelde.

Vi deles op i to og to om en snescooter.

M/-/-

Dag 7. Fra Ilulissat til Kangerlussuaq og København

Efter morgenmaden er det tid til tjek ud fra hotellet. Vi bliver kørt til lufthavnen, og nu venter hjemrejsen tilbage til København. På hjemrejsen har vi en kort mellemlanding i Kangerlussuaq til et allersidste farvel til Grønland for denne gang.

M/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

Turen har en varighed på 7 dage.

Dagene med vandring på programmet er sværhedsgrad 1-2.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Overnatning

Kangerlussuaq

Kangerlussuaq er i dag Grønlands største internationale lufthavn. Kangerlussuaq er kendt for sin fantastiske natur, omgivet af store indlandsis, bjerge og tundra. 

Hotel Kangerlussuaq, er placeret i forlængelse af Grønlands største international lufthavn.
På hotellet er der en café, cafeteria, restaurant og bar.

Ilulissat

Ilulissat er Grønlands 3. største by og hedder på dansk Jakobshavn. Ilulissat er tilmed nabo til UNESCO Verdensarvsområdet Ilulissat Isfjord/Kangia, som med sine over 60 km i længden er et imponerende skue.

Hotel Icefiord har en af Ilulissats bedste beliggenheder på klipperne helt ud til havet. Fra hotellets restaurant og den store terrasse nyder man udsigten til Diskoøen og de stadigt skiftende konstellationer af isbjergene omkring byen. Hotel Icefiord er et moderne hotel med forskellige værelseskategorier. Vi overnatter i Deluxe Explorer værelser med privat balkon og ovenlysvindue, ideelt til at opleve nordlyset danse over nattehimlen. Alle værelser har udsigt over Diskobugten og det smukke landskab af isbjerge.

Der vil være mulighed for enkeltværelse på hotellerne mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med -

Drikkevarer er ikke inkluderet i de inkluderede måltider. 

På flyvningerne med Air Greenland mellem Danmark og Grønland, serveres gratis måltider og drikkevarer ombord.

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din (fly)rejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

I februar/marts i Ilulissat, kan du forvente meget køligt vejr med gennemsnitstemperaturer, der typisk ligger mellem -10°C og -20°C. Dagslys er stadig begrænset på dette tidspunkt af året, selvom det begynder at blive lidt lysere.

Ilulissat er kendt for sit imponerende isfjeld, der ofte er iset til om vinteren. Det er en smuk tid at besøge byen, da du kan se de iskolde formationer og det vinterlige landskab. Dog skal du være forberedt på det barske klima med passende tøj og udstyr, da kulden og vinden kan være ret intens. Luften er generelt meget tør, så kulden opleves anderledes end i Danmark.

Polarlys (nordlys) skabes af elektrisk ladede partikler fra solen, når disse partikler rammer jordens magnetfelt. Mængden af udladninger fra solen er ikke konstant, hvorfor også mængden af nordlys varierer en del. Vores øjnes nattesyn er ikke i stand til at opfange alle farver i nordlyset. Du får de bedste billeder gennem et godt kamera. Det kan være en fordel af bruge stativ for at kunne holde kameraet stille.

Valuta og kreditkort

VISA/Dankort kan benyttes i stort set alle hoteller, restauranter og butikker. Vi anbefaler dog at medbringe lidt kontanter (DKK) i reserve.

Wi-Fi og Mobildækning

Der er mobildækning i Ilulissat, men ikke nødvendigvis uden for byen i fjeldet eller på vandet. WI-FI er tilgængelig på hotellet.

Har du behov for et Grønlandsk SIM kort mens du er i Grønland, kan du læse mere her eller kontakte din egen udbyder.

Kort og Rejselitteratur

Sagamaps: Qeqertarssup Tunua, Diskobugten 1:500.000 – oversigtskort
Vandrekort Nordgrønland, Ilulissat. 1:100.000
Kan købes lokalt

Bemærk venligst

Ret til ændringer forbeholdes. Vi gør opmærksom på, at en tur som denne er afhængig af vejret. Der kan derfor forekomme enkelte ændringer i programmet. Forsinkelser og aflysninger kan forekomme, specielt ved transport med fly og skib

Skulle der opstå ændringer, vil Topas i samarbejde med guiden på turen tilstræbe at mindske generne mest muligt og sørge for alternativt program eller udfylde den ekstra ventetid på bedste vis.


Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland på alt udstyr og beklædning og på dine vaccinationer.

Bagage

Du kan medbringe 20 kg som vægtet bagage og 8 kg i håndbagage. 

Vær opmærksom på følgende regler, hvis du medbringer håndbagage på flyet.

Støvler

Det er vigtigt at medbringe gode vinterstøvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte for god stabilitet!

Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.

Det kan evt. være en god idé at medbringe "skopigge/ispigge/pigsåler" til at montere på ens fodtøj, og dermed minimere risikoen for fald i glat føre.

Andet fodtøj

Evt. let fodtøj, f.eks. sko til indendørs brug.

Tøj

Varmt tøj anbefales. Gerne skibukser og en varm vinterjakke, til at tage udover en varm striktrøje eller fleecetrøje. Uldsokker og uldundertøj kan også være gavnligt.

Mod solen

 • Gode solbriller
 • Evt. skibriller (goggles) - de lukker mere af for vind end solbriller

Diverse

 • Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter
 • Medicin til eget brug
 • Powerbank
 • Kikkert
 • Toiletsager 
 • Kamera og evt. ekstra batterier/ evt. oplader

Specifikke turbemærkninger

HOVEDBEKLÆDNING
Vi anbefaler, at du medbringer en hovedbeklædning, elefanthue el.lign. til at beskytte ansigtet mod vinden.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort.

Vælg din afgang

22. februar 2025  –  28. februar 2025 Åben for booking 23.970 DKK Bestil Rejse
15. marts 2025  –  21. marts 2025 Åben for booking 23.970 DKK Bestil Rejse
22. marts 2025  –  28. marts 2025 Åben for booking 23.970 DKK Bestil Rejse

Kontakt os

Turkode: GLVN

Andre spændende rejser

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.