Nordvietnam – Kulturel rundrejse med sejlads og hvide sandstrande

Kom med på en alsidig rejse til Nordvietnam med farverige besøg hos bjergstammer, wellnessoplevelser, sejlads blandt Halongbugtens grønne øer, kulinariske begivenheder i Hanoi og Hoi Ans smukke strande.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

På gamle klassiske cykler triller vi afsted langs rismarker og du vil få et unikt indblik i landsbylivet og de imødekommende vietnamesere. På vandreturene kommer du ud i smukke øde bjergområder, hvor landskabet veksler mellem frodig skov, risterasser og små landsbyer. Du får senere tid til forkælelse og afslapning på den populære Topas Ecolodge, som har både spaafdeling og lækker pool.

Det berømte vietnamesiske køkken fylder også godt i det spændende program. Du kan glæde dig til kokkeskole og streetfood i Hanoi, og ikke mindst middagen hjemme hos en vietnamesisk familie plejer at blive en hyggelig og stemningsfuld kulinarisk oplevelse.

Rejsen krydres med et minicruise i Halongbugten blandt de karakteristiske kalkstensøer, hvor du har mulighed for en flot kajaktur samt møde de lokale fiskere på deres små flydende dambrug. Omgivet af hvide sandstrande i den UNESCO-beskyttede kystby Hoi An, har du til sidst et par afslappende dage på egen hånd.

Glæd dig til

 • Fodbad, buddhistisk ceremoni og overnatning i landsbyen Ky Son
 • Cykling på landet langs rismarker til gamle landsbyer
 • Vandretur til overnatningssted ved landsbyen Nam Cang i Sapadalen
 • Luksusophold på Topas Ecolodge med sublime udsigter over dalens risterasser
 • Hanoi sightseeing inkl. kokkeskole og middag hos lokal familie
 • Sejlads og overnatning i Halongbugten
 • Hvide sandstrande i Hoi An (ophold på egen hånd)

Topas Ecolodge

Mellem rismarker og bjergtoppe dybt inde i Hoang Lien National Park i Nordvietnam ligger Topas Ecolodge i 1.000 meters højde med en spektakulær 360 graders panoramaudsigt over Sapadalen.

Program

Dag 1. Afrejse fra København mod Hanoi i Vietnam

Dag 2 til 3. Landsbyen Ky Son med overnatning i stolpehus

 • Fremme i Hanoi og direkte til gammel landsby ved Den Røde Flods delta
 • Morgengymnastik, let cykling langs rismarker og besøg i pagode
 • Rejsen går videre med bus mod nord

Dag 4 til 6. Sapadalen, etniske minoriteter og Topas Ecolodge

 • Bjergstammer og let vandring til overnatning i minoritetslandsby
 • På hjemmebesøg ved Red Dao stammen
 • Topas Ecolodge og afslapning i 1000 meters højde

Dag 7 til 9. Hanoi streetfood, kokkeskole og privat middag hos lokal familie

 • Fra bjergbyen Sapa til hovedstadens gadekøkkener
 • Topas byvandring i Hanoi og middag hos lokal familie
 • Markedsdag og kokkeskole i Hanoi

Dag 10 til 14. Minicruise i Halongbugten og hvide sandstrande i Hoi An

 • Minicruise i den verdensberømte Halongbugt
 • Fly syd på til Hoi Ans hvide sandstrande
 • Historiske Hoi An og måske skræddersyet tøj?
 • Tid til de sidste indkøb og hjemrejse fra Hoi An

Dag 15. Ankomst til København

Se det detaljerede dagsprogram her

Vores Vietnam

Topas har i mange år arrangeret rejser til Vietnam og har bl.a. eget kontor i Hanoi. Læs her hvilke oplevelser vi anbefaler i Vietnam samt andre gode rejsetips og spændende artikler.

Prisen inkluderer

 • Grupperejse med erfaren lokal Topas turleder (engelsktalende vietnameser) fra dag 1 til 11.
 • Flyrejse København – Hanoi – Danang - København
 • Al lokal transport
 • Alle overnatninger som beskrevet i dagsprogrammet
 • Måltider som angivet i dagsprogrammet
 • Alle aktiviteter og udflugter nævnt i dagsprogrammet
 • Bidrag til rejsegarantifonden

Læs hele listen over alt det, der er inkluderet i prisen på denne rejse

Prisen inkluderer ikke

 • Personlige lommepenge og udgifter til drikkevarer
 • Udgifter til ikke inkluderede måltider i dagsprogrammet (ca. DKK 40-90 pr. måltid)
 • Drikkepenge til lokale guider/portere/chauffører (ca. DKK 400)
 • Kajak i Halong Bay (dette er tilkøb på stedet, ca. USD 15)
 • Rejseforsikring og evt. afbestillingsforsikring.
 • Evt. tillæg for enkeltværelse DKK 3.000 (gælder dog ikke i Nam Cang og på båden i Halong)

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 16 personer.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:
 • Sværhedsgraden på rejsen
 • Lidt om overnatningsstederne
 • Klimaet i Vietnam

Rundrejser med Topas

Hos Topas har vi lavet vores egen fortolkning af den klassiske rundrejse. Læs mere om hvad vi gør for at give dig det bedste eventyr samt vores udvalg af rejser i denne kategori.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –.

Dag 1. Afrejse

Vi flyver fra København mod Hanoi.

Dag 2. Fremme og direkte til gammel landsby ved Den Røde Flods delta

Vi ankommer til Vietnam og bydes velkommen af vores lokale Topas-turleder i ankomsthallen. Vi spilder ikke tiden, men kører med det samme ud på landet nærmere bestemt til den traditionelle landsby Ky Son, som er beliggende nord for hovedstaden Hanoi.

Vores overnatningssted er helt unikt. Det er et område bestående af restaurerede antikke huse fra hele Vietnam smukt genopført i udkanten af landsbyen ved rismarker, grønne haver og med egen tedyrkning. Her indkvarteres vi i et gammelt, men rent og flot stolpehus. Før vi afholder et informationsmøde og gennemgår det kommende eventyr, vil der være tid til et dampbad og til at få vasket rejsestøvet af.

Vi vil uden tvivl blive mødt af en utrolig imødekommenhed og blive inviteret til at overvære den daglige buddhistiske ceremoni i den lille pagode. Dernæst kan vi glæde os over den gode og verdenskendte vietnamesiske mad. Måltidet indtager vi i en gammel kirke, som i dag fungerer som stedets restaurant! Efter maden er der fodbad med en god portion friske urter og den gode afslappede feriestemning er helt i top længe før sengetid.

-/-/A

Dag 3. Morgengymnastik, let cykling langs rismarker og besøg i pagode

Hanen galer, og vi vågner op i stolpehuset. Det er tid til enten Tai Chi eller en anden gammel asiatisk tradition indenfor morgengymnastik. Der er morgenmad på terrassen, inden vi begiver os ud på en spændende cykeltur. I dag skal vi cykle ad mindre veje langs rismarkerne til den meget gamle landsby Duong Lam, hvor flere huse kan dateres tilbage til 1600-tallet.

Vi går en god tur i den fredelige landsby og besøger den smukke og klassiske Mia Pagode. Her lærer vi hvordan vietnamesernes åndelige liv har været og fortsat er en vigtig del af livet for de fleste. Vores guide er fra lokalområdet og hilser glad på sine naboer, når vi cykler igennem landskabet på vejen hjem. Vi har i alt ca. 20km let cykling på damecykler.

Efter frokost kører vi i bus mod bjergene i nord. Rejsen er ikke bare en transportstrækning, men en god mulighed for at se et meget smukt område i Nordvietnam, hvor skolebørn cykler hjem fra skole iført rishatte og skoleuniform, vandbøfler pløjer rismarkerne, og fiskere står langs Den Røde Flod.

Ved grænsebyen Lao Cai kører vi mod den kendte bjergby Sapa for slutteligt at ende på Topas Ecolodge. Her bliver vi indkvarteret i bungalows i 1.000 meters højde og kan nyde 360 graders bjergudsigt.

M/F/A

Dag 4. Bjergstammer og let vandring til overnatning i minoritetslandsby

Vi vågner med udsigten til bjergtoppene i Hoang Lien nationalparken og rismarker så langt øjet rækker. Vi er nu omgivet af Vietnams mest farverige og spændende etniske minoriteter. I dette område lever fem forskellige stammefolk, hvoraf alle er repræsenteret i Topas Ecolodge stab: H’mong, Red Dao, Tay, Giay og Xafo - alle med hver sit sprog, klædedragter og kultur.

I dag skal vi udforske området til fods på en spændende vandring langs risterrasserne i et område hvor kun Topas-rejsende kommer, nemlig den absolut fjerneste ende af dalen.

Vi transporteres til starten af vandringen og nyder den friske bjergluft. På de lokales nysgerrige ansigter ses det tydeligt, at vi nu er langt fra de normale turistruter og dybt inde i Vietnams bjerge. Her går vi forbi vandbøfler, løse grise, stolpehuse og glade børn i forskellige minoritetsdragter.

Området er dels beboet af blå Hmong, sort Hmong og Red Dao. Vel fremme i landsbyen Nam Cang mødes vi af lokale kvinder fra Red Dao-minoriteten. De sidder og broderer i indgangen til deres gamle træhuse. Her laves maden over bål og indretningen leder let tankerne tilbage til jernalderen. Vi går igennem byen og krydser floden via en privat hængebro. Her på den anden side af floden skal vi tilbringe en nat i Topas Riverside Lodge smukt placeret kun få meter fra floden på den ene side og junglen på den anden side.

På trods af den øde beliggenhed er huset opført med dobbeltværelser og rene fællestoiletter, og der bliver serveret dejlig mad.

M/F/A

Dag 5. På hjemmebesøg ved Red Dao stammen

Morgenmaden indtages langs det store spisebord der med lethed rummer hele gruppen. Måltidet akkompagneres af flodens rislen og måske af glade råb fra landsbyens børn, der bruger floden som vaskeplads. I dag skal vi på besøg ved forskellige familier i Nam Cang, som åbner døren til deres hjem og gerne fortæller om deres kultur og historie over en kop te.

Pludseligt står det klart, hvor alsidigt et udviklingsland som Vietnam er: Fra luksusbiler i hovedstaden til lergulve i bjergene. Hjertevarmen er dog fælles for hele samfundet, uanset indkomst.

Efter dette unikke indblik i en gammel minoritetskultur spiser vi frokost og begiver os efter en kort transport ud på vores anden vandring langs rismarker og floder. Denne gang går vi i dalen, hvor vi møder Xafo-stammen og Tay-minoriteten. Efter nogle gode timer til fods transporteres vi tilbage til Topas Ecolodge og en rolig aften i bjergene.

M/F/A

Dag 6. Topas Ecolodge og afslapning i 1000 meters højde

Efter flere dage med et spækket program er det med fuldt overlæg, at vi i dag tager en fridag. Har du ikke fået nok af vandring og cykling er der rig mulighed for at udforske det lokale bjergområde på lette gåture eller mere krævende vandringer. Ønskes en lokalguide, kan dette tilkøbes på lodgen. Har du derimod lyst til blot at nyde stilheden, eventuelt et besøg i Topas Ecolodges spa med urtebad efter Red Dao-folkets traditioner og ikke mindst nyde udsigten ud over bjerge og rismarker, så deler du helt sikkert denne lyst med mange andre!

Topas Ecolodge er opført af danske Topas i 2004 i samarbejde med DANIDA med det formål at udvikle en bæredygtig virksomhed i Vietnams absolutte udkantsområde. Her beskæftiges ca. 95 ansatte hvoraf 95 % er minoriteter.

M/F/A

Dag 7. Fra bjergbyen Sapa til hovedstadens gadekøkkener

Efter morgenmaden på lodgen tager vi bussen til den gamle bjergby Sapa. Byen er oprindeligt en kendt fransk bjergstation, der som en fremskudt post også fungerede fint som tilflugtssted, når franskmændene søgte væk fra Hanois sommervarme.

I dag er det kun få huse samt den katolske kirke, der vidner om den franske kolonitid. Nu er det byens status som hovedby for lokale minoriteter, der sætter dagsordenen. Derfor besøger vi det lokale marked, der er samlingssted for de forskellige bjergstammer. Her blander snakken af fremmede stemmer sig med duften af krydderier, nyskåret kød og dampen fra den traditionelle spise Pho — nudelsuppe.

Her kommer folk hver dag for at sælge og købe alt fra afgrøder, høns, grise, fisk og vandbøfler til smukke håndbroderede klæder og tæpper samt traditionel medicin. Her på markedet mødes man og udveksler stort og småt med venner og bekendte. Efter byvandringen kører vi sydpå mod hovedstaden Hanoi med frokoststop på vejen.

Vel fremme i Hanoi indkvarteres vi på et godt familiedrevet hotel i den gamle bydel. Herfra er det let at gå ud og se nærmere på de gamle og spændende gader, der summer af liv og gamle traditioner.

I aften kommer vi helt tæt på byens nerve, når vores lokale guide viser os vej igennem de gamle gader og slutter vandringen på en lokal gaderestaurant. Her er stemningen høj, maden god og plastikstolene lave. Det er næsten kun vietnamesere, der kommer her, men du kan trygt spise den dejlige mad.

M/F/A

Dag 8. Topas byvandring i Hanoi og middag hos lokal familie

Hanoi er hjertet i det traditionsrige og kommunistiske Nordvietnam, og i dag venter os en yderst spændende og oplevelsesrig dag med rundtur i Hanoi. Her har vi fokus på kulturelle seværdigheder krydret med smagsprøver på de lokale specialiteter.

Vi starter vores rundtur ved Ho Chi Minhs Mausoleum, hvor Vietnams elskede landsfader ligger balsameret. Ho Chi Minh, eller Onkel Ho som folket kalder ham, kæmpede for et frit og uafhængigt Vietnam med sejre over både Frankrig og Amerika til følge.

Herfra tager vi på rundtur ved det etnografiske museum og lærer mere om de minoriteter, som vi netop har besøgt i bjergene. I Vietnam bor i alt 54 forskellige stammer! Herefter besøger vi det smukke Litteraturtempel, grundlagt i 1070 f.Kr. som Vietnams første universitet. Stedet er også kendt som det Kejserlige Akademi. I århundreder fungerede det som universitet for eliten, der blev uddannet til bl.a. hoffet i Hue. Templet udgør en skøn oase midt i Hanois mylder af scootere, gadesælgere og underfundige oplevelser.

Fra Litteraturtemplet tager vi til det gamle fængsel Hoa Lo, også kendt som Hanoi Hilton, og hører nærmere om Vietnamkrigen eller The American War, som den hedder på disse kanter. Her er det interessant at høre historien fra en vietnamesisk synsvinkel.

Efter lokal frugtsmagning, Tran Quoc pagoden og andre spændende indtryk afslutter vi turen med en vandring langs Hoan Kiem søen, som er det livlige gamle centrum i Hanoi.

I aften venter der os en helt speciel oplevelse, når vi som gruppe bliver inviteret hjem til en privat familie i Hanoi. Her bor tre generationer under samme tag, hvilket vidner om østens meget tætte familierelationer. Vi nyder en aften med god mad og spændende snakke.

M/F/A

Dag 9. Markedsdag og kokkeskole i Hanoi

Efter utallige dejlige vietnamesiske måltider er det i dag tid til selv at smøge ærmerne op og blive oplært i kunsten at tilberede de klassiske specialiteter. Dette forhåbentligt til gavn for venner og familie efter hjemrejsen...

Vi starter med indkøb og en spændende vandring på et lokalt marked. Her kan du høre, hvordan ris ikke bare er grødris og løse ris, men derimod hundredvis af varianter fordelt efter farve og klæbrighed. Her sælges frisk frugt og grønt i sirlige bundter og alt fra små vagtelæg til plastikbeholdere med hjemmesyltede asier og petroleumssmagende risvin.

Efter vores guidede indkøb går vi tilbage til køkkenet, hvor vi i grupper prøver kræfter med madlavningen. Stemningen er garanteret høj og resultatet lækkert. Vi slutter den hyggelige seance af med at spise vores mad til frokost og glæder os over de nyvundne kundskaber.

Resten af dagen er til udforskning af byen på egen hånd, hvad enten du har interesse for krigsmuseer, kunst eller blot vil sidde og betragte byens summen over en kop lokal vietnamesisk kaffe. Er du ikke interesseret i kokkeskole, er der rig mulighed for en spændende dag på egen hånd.

M/F/-

Dag 10. Minicruise på den verdensberømte Halongbugt

Efter morgenmaden begiver vi os mod øst til den formidable Halongbugt. Vi kører fra Hanoi ud gennem Den Røde Flods delta til Halong by, hvor vi stiger ombord og tjekker ind i vores kahytter på en traditionel båd, en såkaldt junke.

Ombord venter en herlig frokost med lokal seafood, som vi nyder, mens vi sætter kursen ud i den UNESCO-fredede Halongbugt. Undervejs nyder vi de fantastiske klippeformationer, der smukt rejser sig fra det turkisgrønne hav.

Vi møder lokale fiskere og ser de små flydende dambrug, der ligger spredt i bugten, og som er med til at give Halongbugten et helt unikt præg. Det vil være muligt at prøve en flot tur i kajak. Denne tur tager cirka to timer og koster 15 USD. Beløbet betales til din turleder, der aftaler nærmere med bådens personale.

Ud på aftenen ankrer vi op for natten, inden vi spiser aftensmad ombord på båden. Fra dækket er der en helt enestående udsigt over bugten, mens solen glider ned i horisonten mellem de store klippeformationer. Om natten betragter vi stjernehimlen fra dækket — et af mange smukke elementer, der gør denne tur til en uforglemmelig oplevelse.

M/F/A

Dag 11. Sejltur på Halongbugten og fly til Hoi An

Vi vågner på båden til endnu en morgen i dette eventyrlandskab. Vi sejler roligt igennem klippeformationerne og nyder en stille stund på båden med kursen lagt tilbage mod Halong by.

Undervejs nyder vi synet af Tepotte-øen, Mands Hoved-øen, Spisepinde-øen m.fl. Ved middagstid går vi i land i Halong og kører mod Hanoi lufthavn. Vi spiser frokost på en restaurant på turen til lufthavnen.

I lufthavnen tager vi afsked med vores vietnamesiske turleder, der indtil nu har fulgt os i tykt og tyndt. Fra Hanoi flyver vi sydpå til Danang, og herfra kører vi i bus i knap en time til Hoi An, hvor vi nu skal nyde nogle dage ved kysten som afslutning på Vietnamrejsen.

M/F/-

Dag 12. Hoi An, hvide strande og måske skræddersyet tøj?

Dagen i dag kan disponeres efter eget ønske. Der er masser af muligheder for billige indkøb af f.eks. et nyt sæt tøj fra en lokal skrædder. I øvrigt demonstrerer en af silkebutikkerne i Hoi An på fascinerende vis, hvorledes silken produceres af silkesommerfuglelarver.

Endelig kan lidt afslapning ved Cua Dai stranden anbefales, hvor bølgerne fra det Sydkinesiske Hav kan afkøle kroppen. Eller hvad med en udflugt til ruinerne fra det gamle Champa kongerige, der i 1400-tallet blev opslugt af det ekspanderende vietnamesiske kongerige? Der er masser af muligheder!

M/-/-

Dag 13. Historiske Hoi An

I adskillige hundrede år var Hoi An en af Vietnams vigtigste kommercielle havne. I dag er Hoi An under UNESCOs beskyttelse og har gennemgået en omfattende restaurering. Hvis man bevæger sig rundt i byen, ville det næsten være synd ikke også at gå en tur henover den ikoniske japanske bro fra 1590'erne. I sin tid blev den bygget for at forbinde de japanske kvarterer med de kinesiske kvarterer. I dag trækker den historiske attraktion mange turister til.

Byen er i høj grad præget af indflydelsen fra datidens fastboende og rejsende handelsfolk fra Kina, Japan og Holland. Hvis man her sidst på rejsen er klar på flere udfordringer, kan vi anbefale, at man lejer en cykel og tager på opdagelse i oplandet. Der venter masser af spændende oplevelser, nede ad vejen, rundt om hjørnet…

M/-/-

Dag 14. Afrejse fra Hoi An

Vi har en rolig morgen og kører til lufthavnen i Danang. Her tager vi afsked med Vietnam og påbegynder hjemrejsen mod København.

M/-/-

Dag 15. Tilbage i Danmark

Ankomst til Danmark efter en tur med mange forskelligartede indtryk og oplevelser i bagagen.

-/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

15 dage, vandredagene og cykeldagen er af sværhedsgrad 2 og en varighed på 5-8 timer om. De angivne tider er vejledende og kan variere fra tur til tur.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

1 dags med let cykling fra landsby til landsby (ca. 20km) og 2 dage med let vandring i Sapa dalen.

Overnatning

Denne rejse vægter specielle overnatningssteder: Et restaureret stolpehus ude på landet hvor vi alle sover i det lange rum med lange gardiner, som markerer de enkle kabiner. I Hanois gamle bydel bor vi på et familiedrevet hotel, og i Sapa overnattes i bungalows på Topas Ecolodge samt på et lille og enkelt overnatningssted i den fjerntliggende minoritetslandsby, Nam Cang.

I Halongbugten overnattes der i kabiner på en klassisk junke og i Hoi An overnatter vi på et mindre familiedrevet hotel.

Enkeltværelse for overnatninger i Hanoi, Hoi An og Sapa er muligt mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’. Enkeltværelse i Nam Cang og på båden i Halong er ikke muligt.

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –.

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din flyrejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Vietnams vejr er en sammensat og kompleks størrelse, der varierer alt efter årstid, samt efter hvor i landet, man befinder sig. Vietnam er beliggende mellem 9º nord og 23º nord, som spænder over 1600 km fra nord til syd. I forhold til klima kan landet groft inddeles i 3 områder. Det nordlige Vietnam ved Hanoi, det centrale område omkring Hue og Hoi An og endelig det sydlige ved Ho Chi Minh City og Mekong deltaet. Bjergområderne i nordvest og det centrale højland har sit helt eget vejrsystem, som man kender det fra bjergene i resten af verden. Det østlige Vietnam har en lang kystlinje ud til hhv. Tonkin Golfen og Det Sydkinesiske Hav. Her hersker der et tropisk monsun klima; fra maj — september dominerer den sydlige monsun med vinde fra syd - sydøst. Fra oktober — april dominerer den nordlige monsun med vinde fra Kina.

Nedenstående er generelt gældende for Nordvietnam (Hanoi området), der har 4 årstider, som fordeler sig på følgende måde:

Hanoi området

Forår: Marts - April
17 — 27 °C. Generelt en tør periode, der kan dog forekomme let støvregn.

Sommer: Maj - September
24 — 34 °C. Sommer er regntid, hvilket betyder, at der forekommer byger og dagsregn, men også skyfrie dage.

Efterår: Oktober - November
18 — 29 °C. Generelt en tør periode med solskin, der kan dog forekomme ustadigt vejr.

Vinter: December - Februar
14 — 22 °C. Tør periode.

Sapa området
I forhold til ovenstående vejr beskrivelse fra Hanoi området, vil temperaturen i Sapa området typisk være 5-10 °C lavere. Men i selve Sapa området kan der også være store lokale forskelle på vejret, især temperaturen, som bl.a. er betinget af højden over havets overflade. F.eks. ligger Sapa by i 1500 moh, Topas Ecolodge i 1100 moh og endelig er toppen af Fansipan helt oppe i 3143 moh. Området har subtropisk klima om sommeren og tempereret klima om vinteren. Den årlige gennemsnitstemperatur i Sapa er 15,4 °C med et maksimum på ca. 29 grader og minimum omkring 2 grader. De varmeste måneder er juli og august, og de koldeste måneder er december og januar.

Hoi An
Hoi An regionen har tropisk klima. Dvs. at dagstemperaturen året rundt er ca. mellem 25 og 32 °C. De varmeste måneder er juni og juli, og de "koldeste" er december og januar. "Tørtiden" er typisk fra februar til maj, og regntiden fra september til januar. I regntiden vil det typisk regne kraftigt i en relativ kort periode, hvorefter det er tørvejr igen.

Pas og visum

Som dansker er det ikke nødvendigt med visum til Vietnam ved ophold på op til 15 dage.

Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder udover opholdet, og du skal have en flybillet, der viser, at du har hjemrejse senest 15 dage efter ankomst. Hvis du har forlænget din rejse ud over de 15 dage, skal du ansøge om visum.

OBS! Visumregler kan variere for andre nationaliteter end danske statsborgere, der rejser på dansk pas.

Vaccinationer

Kontakt egen læge senest 30 dage før afrejse. Husk at oplyse, at du rejser i kategori med rygsækrejsende.
Du kan også finde relevant information på Statens Serum Instituts hjemmeside.

Valuta og kreditkort

Den vietnamesiske valutaenhed kaldes for vietnamesisk dong - eller i daglig tale blot dong.

I ankomstområdet i de internationale lufthavne, finder du filialer af større banker. Her kan man trygt hæve på sit Visa eller Mastercard eller evt. veksle medbragte kontanter. Hvis du medbringer kontanter, anbefaler vi USD, da kursen oftest er bedre end EUR.

Hæveautomater finder man også på mange gadehjørner i de store byer (Hanoi og Ho Chi Minh City) og man kan efterhånden også bruge kort som betalingsmiddel på flere og flere restauranter. De fleste hæveautomater har dog et loft på, hvor meget man kan hæve per gang. Loftet ligger som regel et sted mellem 5.000.000 og 8.000.000 dong per hævning (hvilket svarer til ca. 1700-2700 DKK – 1 dansk krone svarer ca. til 3.000 dong).

Har du USD med på rejsen bør man undgå gadevekselererne og i stedet benytte bankerne undervejs. Dette for at få den bedste kurs og samtidig undgå at blive snydt med falske sedler.

Et relativt lavt prisniveau samt de mange inkluderede aktiviteter/mad, gør at lommepengeforbruget normalt kun er ca. USD 250-350 pr. person.

Har du dong i overskud, kan du veksle til USD i lufthavnen inden hjemrejse. Der er vekselkontor i afgangshallen efter security.  


Wi-Fi og Mobildækning

Der er god mobildækning og wi-fi i begrænset omfang på denne rejse, så du kan holde kontakt med dine nærmeste efter behov. Vi anbefaler dog, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

ADGANG TIL EL
På hotellerne er der adgang til opladning af batterier. Husk at medbringe et multistik, da udformningen af de lokale stikkontakter kan variere fra den danske standard.

Kort og Rejselitteratur

Vietnam 1 1.000.000 ITM (Fås hos Nordisk Korthandel, tlf. 33 38 26 38).

Lonely Planet, Vietnam a travel survival kit.
Moon Publ., Vietnam Handbook.
Politikkens, Turen går til Vietnam.
"Det kan så let gå godt — i udlandet med familien", Louise Ariesen Rams

Desuden kan du i Hanois boggade købe rejselitteratur på engelsk omkring det nordvestlige Vietnam og minoritetsgrupperne i området. Specielt anbefales Tim Doling "Mountains and Ethnic Minorities, North West Vietnam"

Bemærk venligst

Rejsen afvikles med lokal Topas turleder (engelsktalende vietnameser) fra dag 1 til dag 11. Opholdet i Hoi An er på egen hånd. Rejsen gennemføres med minimum 4 deltagere.

HOI AN - PÅ EGEN HÅND
Under opholdet i Hoi An er du på egen hånd. Den vietnamesiske turleder, som har modtaget gruppen ved ankomst til Hanoi lufthavn, tager på dag 11 afsked med gruppen i Hanoi lufthavn, inden gruppen flyver sydpå til Danang. Forinden får deltagerne en lille briefing om Hoi An og får udleveret materiale på nogle af de aktiviteter, man kan foretage sig dernede. Det kan være arrangerede udflugter, kulturelle seværdigheder og leje af cykler. Deltagerne får også udleveret kontaktdetaljer på Topas kontoret i Hanoi, som du er velkommen til at kontakte for flere informationer, assistance m.m.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.

Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland på alt udstyr og beklædning og på dine vaccinationer.

Bagage

På denne rejse kan bagagen pakkes i en blød vadsæk, rygsæk, sportstaske eller i en kuffert, du selv kan håndtere ind og ud af busser, hoteller, osv.

Derudover anbefaler vi en dagtursrygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage i flyet.

På vandredage medbringer vi kun det mest nødvendige. Resten kan efterlades i bussen. Du bærer din dagtursrygsæk med de ting, du skal bruge i løbet af dagen.

Støvler

Det er vigtigt at medbringe gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. Vibram) og god ankelstøtte for at undgå ankelskader! Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til.

Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen mod forventning skulle blive forsinket.

Andet fodtøj

Let fodtøj, f.eks. gummisko eller sandaler, til cykling eller til at skifte med, når man er færdig med dagens vandretur.

Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.

Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:

 • Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
 • Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.

Tøj til vandring og cykling

 • 2 par tykke vandresokker
 • Evt. 2 par tynde indersokker
 • 1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
 • 1 tynd uldtrøje
 • 1 sweatshirt/fleecetrøje
 • 1 vind- og vandtæt anorak eller jakke med hætte
 • 1 par regnbukser (Regnslag eller poncho er et godt alternativ til alm. regntøj)
 • Evt. cykelbukser (cykelhandsker og cykelhjelm forefindes i Vietnam)

Andet tøj

 • Evt. bukser til bybrug
 • T-shirts
 • Skjorter
 • Strømper
 • Undertøj
 • Badetøj
 • Håndklæde

Mod solen

 • 1 tørklæde mod sol og til kølige dage
 • Hat med bred skygge
 • Gode solbriller
 • Solcreme og læbepomade med høj faktor

Diverse

 • Drikkedunk/vandflaske
 • Toiletsager
 • Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter
 • Pengebælte
 • Medicin til eget brug samt sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
 • Toiletpapir (til vandredagene)
 • Myggebalsam
 • Lommelygte og ekstra batterier, evt. pandelygte
 • Ørepropper (hvis du gerne vil sove uforstyrret om natten)
 • Sy-sæt til mindre reparationer
 • Kamera og evt. ekstra batterier/oplader
 • Alkoholgel til håndvask
 • Vådservietter
 • Evt. køresygepiller til bustransport

Specifikke turbemærkninger

REGNSLAG
Kan evt. købes billigt i Vietnam (10-15 kr.).

MOD MYG
Topas sørger for myggenet i forbindelse med overnatning i naturen, og derudover anbefaler vi tyndt løstsiddende bomulds- eller lærredstøj med lange ærmer og ben, som sammen med myggebalsam er den bedste beskyttelse mod myggene om aftenen.

HELBRED
Vi kommer ud i områder, hvor der ingen læge eller hospitalsfaciliteter er, hvorfor godt helbred er nødvendigt. Ligeledes skal man være forholdsvis "sikker på benene", da man kan forvente, at stierne visse steder er glatte.

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

Vi arbejder pt. på at finde afrejsedage for næste sæson.

Kontakt evt. Topas for yderligere information.

Kontakt os

Andre spændende rejser

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.