Spanien - Mallorcas bjergtagende udsigter

På vandreferien gennem Tramuntana bjergkæden krydses den mest dramatiske og spektakulære del af bjergene.

Se afgange
Rejsen kort Dagsprogram Praktisk info Pakkeliste

Rejsen kort

På solrige Mallorca findes et ældgammelt netværk af stier, der går på kryds og tværs gennem Serra de Tramuntana bjergkæden og forbinder landsbyerne nede i dalene. Dem kan du se frem til at vandre ad og undervejs nyde de mest spektakulære udsigter over bjergene og den smukke kyst oppe i højderne.

Den 200 millioner år gamle bjergkæde løber langs øens nordkyst og består af spidse højderygge, eroderede kalkstenstårne, taffelbjerge, dybe kløfter og en rå klippekyst, der fortsætter ud i et blankt, mørkeblåt Middelhav. De nøgne klippevægge er plettet med tusind år gamle mandel-, appelsin- og olivenplantager og hvor den ellers klippede kyst tillader det, findes små, maleriske fiskerlejer.

På denne højrute vandretur går vi fra sted til sted, så du kan glæde dig til at vandre direkte ud fra de forskellige overnatningssteder. Bagagen bliver transporteret mellem overnatningsstederne, så du kan nøjes med at tage dagtursrygsækken på ryggen.

Et paradis for dig der glædes ved at opleve den mangfoldighed naturen byder på, når du bevæger dig ved kysten, i bjergene, i dalene, i skovene etc. samt de skønne charmerende spanske landsbyer hvor du når frem efter dagens oplevelser.

Anni Sperling

Glæd dig til

  • Afvekslende vandredage i Serra de Tramuntana bjergkæden -'en vandrers paradis'
  • Fabelagtige udsigter til bjerge, kyst og billedskønne landsbyer
  • Afvekslende overnatningssteder, der afspejler omgivelserne og atmosfæren i området
  • Vandring ad ældgamle stier i fodsporene af romerne, smuglere, pirater og hyrder
  • Den hyggelige landsby Deià midt i citrusplantagernes søde duft
  • Lluc kloster - som Askepot skal man være tilbage inden midnat, hvor klosterets porte låses
  • Vandring på den berømte 'Biniariax' kalkstenstrappe ad en smal kløft til Sóllers dal
  • Mallorcas smukke kyst med små, idylliske havne og turkise bugter

Højrute trekking med Topas

En unik mulighed for at komme langt væk fra civilisationen og helt ind i bjergenes indre, hvor der hersker fred og ro i en uberørt natur. Se her om højrute vandring er noget for dig og hvilken tur du skal vælge.

Program

Dag 1. Ankomst til Mallorca - Indkvartering i Palma
Vi lander på Mallorca og køres til vores hotel som ligger centralt i hovedstaden Palma.

Dag 2. Vandring Valldemossa til Deià — den berømte sti Cami S’Arxidue
Vi kører til den smukke landsby Valldemossa i 425 m højde. Vandreturen går bl.a. af ’ærkehertugens sti’ og byder på dramatiske udsigter over Middelhavet og den stejle nordkyst. I Deià slår vi os ned til næste dag.

Dag 3. Vandretur Deiá til Sóller — langs kysten via 'Fiskermandsruten'
Endnu en smuk vandretur tæt på Mallorcas kyststrækning til Sóller og Port de Sóller. Vi oplever bl.a. den pittoreske havn Cala Deià, går langs kysten ad ‘Fiskermandsruten’ og gennem appelsin- og citrusdale.

Dag 4. Dag i Sóller - Port de Sóller eller Mallorcas hovedstad Palma
Området omkring byen Sóller byder på et utal af spændende og forskelligartede aktiviteter, som man i dag valgfrit kan fornøje sig med.

Dag 5. Vandring Sóller til Embassament de Cúber - bjergtoppen L’Ofre (1.091m)
I dag er ruten varieret med appelsinlunde, frodige dale, terrasser med oliventræer, stejle kløfter, mageløse udsigter over havet og den berømte trappe Barranc de Biniaraix. Bussen kører os fra Cúber til Lluc klosteret.

Dag 6. Vandring fra Cúber til Lluc kloster - Puig d’en Galileu
I dag køres vi tilbage til Cúber og vi følger nu GR 221 - en knap 150 kilometer lang rute, der går nord til syd gennem Tramuntana bjergkæden. Vi slutter ved Lluc klosteret hvor vi har endnu en overnatning.

Dag 7. Vandretur fra Lluc til Pollença - Pilgrimsruten Cami Vell de Pollença
Sidste dag følger den gamle pilgrimsrute ‘Cami Vell de Pollença’, der gennem smuk natur forbinder Mallorcas religiøse centrum Lluc med byen Pollença. I den afslappede kystby Port de Pollença overnatter vi.

Dag 8. Farvel til Mallorca - retur til Danmark
Vi siger farvel til skønne Mallorca efter en varieret vandreferie gennem Tramuntana bjergkæden.

Bemærk afgang ESMB2401: 23.Marts - 30.Marts har lidt andet program dag 2+3, her gælder:

Dag 2. Vandretur Deiá til Port de Sóller — langs kysten via 'Fiskermandsruten'
Vi kører til den idylliske bjerglandsby Deia hvorfra vi begiver os ud på en smuk vandretur tæt på Mallorcas kyststrækning til Sóller og Port de Sóller. Vi oplever bl.a. den pittoreske havn Cala Deià, går langs kysten ad ‘Fiskermandsruten’ og gennem appelsin- og citrusdale.

Dag 3. Vandring Cala Tuent til Port de Sóller — spektakulær kystnær vandring
En enestående køretur tager os langs den mest dramatiske del af Tramuntana bjergene og ned ad den snoede Sa Calobra vej til den fredelige bugt Cala Tuent. Herfra går vi ad en kyststi højt over havet, igennem den dybe Balitx dal tilbage til vores hotel i Port de Sóller.


Se det detaljerede dagsprogram her

Et pusterum i bjergene

Med kløe i fodsålerne og drømmen om at finde roen på nøgne bjergkamme med udsigt til Europas højeste tinder, drager flere og flere afsted på vandreferie fra hytte til hytte.

Prisen inkluderer

  • Grupperejse med Topas turleder og guidede vandreture
  • Flyrejse København – Mallorca t/r
  • Al transfer og transport
  • Transport af bagage under vandreturen
  • Alle overnatninger
  • Måltider som beskrevet i dagsprogrammet
  • Bidrag til rejsegarantifonden

Prisen inkluderer ikke

  • Lommepenge og udgifter til drikkevarer
  • Udgifter til ikke inkluderede måltider (beregn mellem DKK 175-225 pr. måltid)
  • Entré til museer og lignende i Lluc og Palma
  • Evt. rejse- og afbestillingsforsikring
  • Tillæg for enkeltværelse DKK 1.500 (5 nætter / ikke muligt i Deià)
  • Udgifter i forbindelse med fridagen

Værd at bemærke, når du skal på denne rejse!

Rejsens maksimale deltagerantal: 18 personer.

Læs mere på fanen Praktisk info om bl.a.:
  • Sværhedsgraden på rejsen
  • Overnatningerne
  • Lidt om vandreturene gennem bjergkæden

Fællesskabet

Bliver vi gladere af at rejse sammen? Læs mere om fællesskabet, grupperejsen, gruppestørrelsen og det sociale liv der udspiller sig på en Topas-rejse.

Dagsprogram

Inkluderede måltider er på de enkelte dage markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –.

Dag 1. Ankomst til Mallorca - Indkvartering i Palma

Med fly fra Danmark til Palma. Palma er Balearøernes hovedstad, og har omkring 400.000 indbyggere. Efter ankomst til lufthavnen bliver vi kørt til vores hotel, som ligger tæt på Plaza del Toro - Palmas tidligere tyrefægterarena, som i dag har skiftet tyrefægtning ud med koncerter.

-/-/-

Dag 2. Vandring Valldemossa til Deià — den berømte sti Cami S’Arxidue

Efter morgenmaden på hotellet har vi lidt over en halv times kørsel mod nord til Valldemossa, som er Mallorcas højest beliggende by i 425 meters højde.

Valldemossa er kendt for sit romersk-katolske kloster fra det 14. århundrede, der i sin lange historie har huset flere berømtheder, blandt andet den polske komponist Chopin og den franske feministiske forfatter George Sand. Vi kigger os lidt omkring i denne smukke, lyse landsby, inden vi begiver os ud på turens første vandredag, der starter med en pæn, jævn opstigning gennem skoven til toppen af Caragoli bjergkammen.

Heroppe i knap tusind meters højde kan vi nyde nogle af Tramuntanas mest dramatiske udsigter over Middelhavet og Mallorcas stejle nordkyst. Vi fortsætter ad den berømte Cami de S’Arxidue (ærkehertugens sti), opkaldt efter den østrigske ærkehertug Ludwig Salvator.

Salvator opkøbte en stor del af dette landområde i slutningen af 1800-tallet og satte det under beskyttelse, og det er takket være hans forudseenhed, at vi i dag kan nyde områdets vilde og utæmmede natur. Efter at have nydt vores picnic-frokost på bjergkammen, begynder vi den lange og til tider stejle nedstigning til landsbyen Deià, som ligger smukt i en dal af appelsin- og mandeltræer - klemt ind mellem det tusind meter høje bjerg Puig d’es Teix og Middelhavskysten.

I Deià indlogerer vi os på dalens atmosfærefyldte bjergpensionat og kan, hvis vejret tillader det, nyde eftermiddagen, udsigten over Deià og en kold forfriskning på pensionatets hyggelige terrasse. Om aftenen spiser vi på en af byens gode restauranter.

M/F/-

Program gældende for afgang ESMB2401: 23.Marts-30:marts

Dag 2. Vandretur Deià til Port de Sóller — langs kysten via ‘Fiskermandsruten’ 

Efter morgenmaden på hotellet har vi lidt over en halv times kørsel mod nord til Deià, som er en af Mallorcas smukkeste byer. Efter vi har set byen og fået picnic-frokosten i dagstursrygsækkene, begiver vi os ud på en smuk vandretur, som i dag tager os tæt på Mallorcas dramatiske kyststrækning til Port de Sóller.

På turen i dag tager vi os god tid til at nyde kysten og de grønne omgivelser. Fra Deià har vi et par kilometer ned gennem landsbyen og olivenlunde, før vi når den lille pittoreske havn Cala Deià med bugtens blå-grønne farver, buldrende brænding og små, strandede både. Herfra fortsætter vi langs kysten via ‘Fiskermandsruten’ — en gammel sti anvendt af datidens fiskere — hvor bugtens karakteristiske hvide klipper står i stærk kontrast til det dybblå Middelhav.

Undervejs passerer vi små kolonier af Aleppo fyr - et typisk nåletræ fra Middelhavsområdet, hvis harpiks bruges til at give den græske vin Retsina sin smag. Vi forlader kysten ved den lille landsby Lluc Alcari og fortsætter ind på den historiske sti ’Cami de Castello,’ som forbinder landsbyerne Sóller og Deiá. Området omkring Sóller og Deià er kendt som ‘appelsindalen’ eller ‘citrushaven’, og i starten af 1900-tallet havde Mallorca en yderst indbringende eksport af appelsiner og citroner.

I dag konsumeres øens citrusfrugter primært af de lokale og af os - man får ikke bedre appelsiner andre steder i verden! Inden ankomsten til Port de Sóller passerer vi El Far de Cap Gros, som er et af de to fyrtårne beliggende ved indgangen til den smukke, måneformede bugt. Port de Sóller er en tidligere havn og fiskeleje og hænger sammen med byen Sóller få kilometer inde på øen.

I Port de Sóller indkvarteres vi på vores hotel og nyder en dejlig velfortjent middag.

M/F/-



Dag 3. Vandring Deiá til Sóller — langs kysten via 'Fiskermandsruten'

Efter vores bagage er pakket i bilerne, og vi har fået picnic-frokosten i dagstursrygsækkene, begiver vi os ud på endnu en smuk vandretur, som i dag tager os tæt på Mallorcas dramatiske kyststrækning til Sóller og Port de Sóller.

På turen i dag tager vi os god tid til at nyde kysten og de grønne omgivelser. Fra Deià har vi et par kilometer ned gennem landsbyen og olivenlunde, før vi når den lille pittoreske havn Cala Deià med bugtens blå-grønne farver, buldrende brænding og små, strandede både. Herfra fortsætter vi langs kysten via ‘Fiskermandsruten’ — en gammel sti anvendt af datidens fiskere — hvor bugtens karakteristiske hvide klipper står i stærk kontrast til det dybblå Middelhav.

Undervejs passerer vi små kolonier af Aleppo fyr - et typisk nåletræ fra Middelhavsområdet, hvis harpiks bruges til at give den græske vin Retsina sin smag. Vi forlader kysten ved den lille landsby Lluc Alcari og fortsætter ind på den historiske sti ’Cami de Castello,’ som forbinder landsbyerne Sóller og Deiá. Området omkring Sóller og Deià er kendt som ‘appelsindalen’ eller ‘citrushaven’, og i starten af 1900-tallet havde Mallorca en yderst indbringende eksport af appelsiner og citroner.

I dag konsumeres øens citrusfrugter primært af de lokale og af os - man får ikke bedre appelsiner andre steder i verden! Inden ankomsten til Port de Sóller passerer vi El Far de Cap Gros, som er et af de to fyrtårne beliggende ved indgangen til den smukke, måneformede bugt. Port de Sóller er en tidligere havn og fiskeleje og hænger sammen med byen Sóller få kilometer inde på øen.

I Port de Sóller indkvarteres vi på vores hotel og nyder en dejlig velfortjent middag.

M/F/-

Program gældende for afgang ESMB2401: 23.Marts-30.marts

Dag 3. Vandring Cala Tuent til Port de Sóller — spektakulær kystnær vandring

I dag tager vi en afstikker og giver os tid til at udforske det enestående kystområde nord for Port de Sóller, på en af Mallorcas mest fotogene vandreture.

Efter morgenmaden kører vi ca. en time igennem den mest dramatiske del af Tramuntana bjergene og ned ad Sa Calobra vejen, som er berømt for både sine mange hårnålesving og sine panoramiske udsigter. Her når vi udgangspunktet for dagens vandring, nemlig den fredelige bugt Cala Tuent, en lille uspoleret perle.

Vandringen ud af bugten tager os ad en høj kyststi med betagende udsigt over den rå klippekyst og havet og herfra videre igennem den dybe Balitx dal langs den ældgamle sti Cami Vell de Balitx, der i sin tid var en vigtig forbindelsesvej for bl.a. handlende i området.

Undervejs går vi forbi smukke gamle finca’er med olivenlunde og vandingssystemer fra områdets kilder. De baleariske finca’er er idyllisk beliggende, rustikke landejendomme med dybe rødder i områdets historie og de giver os et spændende indblik i den autentiske mallorcanske livsstil.

Fremme ved Mirador Ses Barques åbner der sig en panoramaudsigt over havnen i Port de Sóller, og hvis vi er heldige får vi også lov til at opleve de majestætiske gribbe svæve højt over os.

Herfra fører stien os tilbage til Port de Sóller, hvor endnu en hyggelig aften i den smukke havneby venter os.

M/F/-

Dag 4. Dag i Sóller - Port de Sóller eller Mallorcas hovedstad Palma

I dag er der lagt op til at give eventuelt ømme ben en velfortjent pause og enten slappe af i Sóllers smukke omgivelser eller at tage på oplevelse i nabolaget. Området byder på et utal af spændende og forskelligartede aktiviteter, som man kan fornøje sig med.

Du kan stige på den famøse sporvogn ‘Orange Expressen’, som i sneglefart bugter sig gennem citruslunde fra Port de Sóller til Sóller, der er en af Mallorcas tidligere driftige handelsbyer, men som i dag primært lever af en mere eksklusiv turisme.

Byen er flot og velholdt med et hav af gallerier, museer, cafeer og små butikker, og på torvet kan man i skyggen af den gigantiske neo-gotiske kirke St. Bartomeu eventuelt nyde en god frokost eller den obligatoriske appelsin is, mens man betragter ‘storbylivet’.

Vi anbefaler også et besøg på Sóllers 200 år gamle kirkegård, der ikke kun er et sted for evig hvile, men også et smukt og unikt historisk monument. For de botanik interesserede ligger ’Jardins d’Alfábia’ I Sóller. En Botaniske Have, hvor mere end tusind forskellige planter vokser under kontinuerligt studie og beskyttelse.

Kan du bare ikke kan få nok af at vandre, er der selvfølgelig også en sti eller to i Sóller omegn, som er værd at udforske - og området egner sig i høj grad også til at leje en cykel, hvis du gerne vil lidt længere omkring.

Er du til ren afslapning denne dag, så er Port de Sóllers lange hvide sandstrand et velegnet sted til at hygge sig med en god bog og plaske lidt rundt i bugtens klare vand.

Og sidst men ikke mindst er der mulighed for at tage en tur til Palma (ca. én times kørsel fra Sóller) med den knap 100 år gamle togbane ’Ferrocarril de Sóller’. En utrolig scenisk, nostalgisk og til tider højlydt tur, når togets gamle motorer arbejder på højtryk på skinnerne op over Tramuntana bjergkæden. I Palma kan du besøge den gamle bydel, Joan Miró museet og det livlige marked, Mercat de l’Olivar, hvor husmødre, kokke og andet godtfolk stimler sammen omkring smukt dekorerede boder for at købe fisk, frugt, kød og grøntsager.

Din turleder vil være dig behjælpelig med yderligere informationer omkring udflugterne samt planlægning af dagen. Udgifter i forbindelse med de ovennævnte aktiviteter er ikke med i turens pris.

M/-/-

Dag 5. Vandring Sóller til Embassament de Cúber — bjergtoppen L’Ofre (1.091 m)

Med friske ben starter vi efter morgenmaden vores vandring, som i dag byder på en utroligt varieret natur og nogle af turens mest imponerende udsigter. Vandringen starter i Sóller.

Herfra går turen først gennem den fotogene landsby Biniariax, hvor den ene appelsinlund afløser den anden, inden vi når til starten af den berømte kalkstenstrappe Barranc de Biniaraix fra det 16. århundrede. Trappen er en del af pilgrimsstien mellem Lluc og Sóller, og har en af Mallorcas flotteste udsigter over Middelhavet og Sóllers frodige dal. Terrasser med oliventræer klamrer sig til kløftens stejle sider, og enkelte steder står ældgamle stalagmitformationer og vokser sig ganske langsomt større og større under klippernes konstante dryppen. Ved siden af os risler små vandfald, mens vi trappe for trappe bevæger os væk fra civilisationen.

Hvor trappen ophører, tager en god sti os videre op gennem nåleskov, og hvis vejr, kræfter og tiden tillader det, fortsætter vi til toppen af L´Ofre (1.091m), hvorfra vi har en enestående udsigt over områdets bjergtoppe. Herfra kan vi blandt andet se Mallorcas højeste bjerg, Puig Major (1.436), hvis top spejler sig i den underliggende smaragdgrønne sø Cúber, der også fungerer som øens vandreservoir.

Fra L’Ofre begynder nedstigningen til Cúber, og undervejs er der gode chancer for at se store gribbe højt oppe over vores hoveder. Ved ankomst til Cúber venter bussen, som kører os de 20 minutter til Lluc klosteret, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen. Vi indkvarteres på klosteret og ved ankomsten kan vi slappe af med en forfriskning på terrassen, mens vi nyder stemningen omkring klosteret.

Aftensmaden nydes enten i de forhenværende munkes spisesal på klosteret eller på en restaurant i nærheden.

M/F/-

Dag 6. Vandring fra Cúber til Lluc kloster - Puig d’en Galileu (1.180 m)

Vi spiser morgenmad i klosteret og kører tilbage til Cúber, hvor vi sluttede turen i går og starter på dagens tur som følger GR 221 - en knap 150 kilometer lang rute, der går nord til syd gennem Tramuntana bjergkæden.

Ruten er også kendt som ‘Ruta de la pedra en sec’ (tørmurs-ruten), fordi den følger gamle stier og passerer terrasseforme, begge konstrueret i sten uden brug af cement. I området findes ligeledes ruiner af tærskepladser samt strukturer brugt til at opbevare vand og sne.

Hvis vejret er godt, har vi udsigt over Middelhavet og den smukke grønne dal, hvor Lluc klosteret ligger som en smørklat imellem træerne. ’Monestir de Nuestra Senyora de Lluc’ klosteret er en stor og solid stenbygning, grundlagt i år 1121. Klosteret er tilegnet Spaniens skytshelgen Sankt Jaime de Compostella, men efter sigende var Lluc allerede under Romerriget et religiøst og spirituelt område.

Llucs hovedattraktion er den sagnomspundne Sorte Madonna (La Moreneta), en 60 centimeter høj figur, som flere tusinde pilgrimme hvert år kommer til klosterets kapel for at hylde. Er kirken åben er der mulighed for at besøge den Sorte Madonna inden vi nyder aftensmaden på klosteret eller på en restaurant i nærheden.

M/F/-

Dag 7. Vandring Lluc til Pollença — Pilgrimsruten Cami Vell de Pollença

Turens sidste vandredag følger den gamle pilgrimsrute ‘Cami Vell de Pollença’, der forbinder Mallorcas religiøse centrum Lluc med byen Pollença. Fra klosteret tager stien os først gennem et område med de mest fantastiske klippeformationer i kalksten. Herefter fortsætter vi gennem en smuk skov af nåletræ og sten-eg og finder midt på dagen en plet i skoven, hvor vi kan nyde vores frokost.

Efter frokost nærmer vi os skridt for skridt civilisationen, og omgivelserne skifter fra bjerge til flade, grønne marker, græssende får og små, hyggelige landbrug. De sidste kilometer af dagens vandring er ganske flade og går langs landevejen, indtil smukke, spanske stenhuse og smalle, kringlede brostensgader byder os velkommen til Pollença. I Pollença snupper vi lige turens sidste udfordrende opstigning til toppen af byens 365 trin høje Cavalri bjerg for at nyde udsigten, inden der er tid til en forfriskning på byens torv.

Sidst på eftermiddagen bliver vi kørt det sidste stykke til Port de Pollença - Mallorcas nordligste by - hvor vi skal tilbringe vores sidste nat på turen. Port de Pollença er en hyggelig og afslappet kystby ved Bahia de Pollença, og bugtens hvide sandstrande og krystalklare vand indbyder måske til en lille dukkert. Fra stranden har man en formidabel udsigt til den 20-kilometer lange halvø, Peninsula de Formentor, som er den sidste udløber af Tramuntana inden bjergkæden forsvinder under havoverfladen. Efter vi har tjekket ind på vores hotel, finder vi et sted i byen, hvor vi sammen kan nyde en god middag og fejre en veloverstået og smuk vandretur i Mallorcas Tramuntana.

M/F/-

Dag 8. Farvel til Mallorca — retur til Danmark

Vi siger farvel til Mallorca for denne gang og tager hjem mod Danmark med rygsækken fuld af en masse gode og spændende oplevelser.

M/-/-

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Praktisk info

Varighed og sværhedsgrad

8 dage, heraf 5 vandredage, grad 2-3.

På denne tur vandrer vi dagligt i gennemsnit 7-8 timer, mellem 13 og 22 kilometer og med forskelle på 300-700 højdemeter både op og ned. Vandres til toppen af L'Ofre på dag 5 (frivilligt) er turen denne dag på 7-8 timer med en opstigning på lidt over 1000 højdemeter. Maksimal højde på turen, som vi kommer op i, er knap 1.200 højdemeter. Det er vigtigt at understrege, at ovenstående fakta omkring vandreturenes antal timer er et estimat og varierer afhængig af gruppens sammensætning, vejr og andre uforudsigelige forhold.

Hvad betyder sværhedsgraden?

Hvilken rejse passer bedst til mig? De fysiske krav til aktiviteterne på rejsen stiger i takt med sværhedsgraden. Bliv klogere her!

Aktiviteter

Stierne vi går på er oftest ujævne, stenede og kan være glatte og der vil være nogen lange, krævende op- og nedstigninger, hvorfor vandrestave varmt anbefales på denne tur. Bemærk at der på turens dag 7 vandres langs og til tider på asfalt de sidste få kilometer ind til Pollenca. På de fem dage, vi krydser gennem bjergkæden, vandrer vi lidt mere end 90 kilometer i alt.

Turen er en højrute vandretur og vores bagage bliver transporteret for os fra sted til sted. Vandreturene er alle dagsture, og derfor kræver det blot en dagstursrygsæk, hvor der er plads til vand, ekstra tøj, madpakke og evt. kikkert/kamera.

Overnatning

På denne tur overnatter vi i en bred vifte af indkvarteringssteder, som varierer fra små atmosfærefyldte pensionater, smukt beliggende hoteller tæt på kyst og strand, et højtideligt og velbesøgt kloster. Der overnattes i topersoners værelser. Alle værelser har eget bad og toilet.

Fem af nætterne vil der være mulighed for tilkøb af enkeltværelse mod et tillæg angivet i afsnittet ’Prisen inkluderer ikke’. Enkeltværelse ikke muligt på hotellet i Deià (i enkeltstående tilfælde overnattes der på tre eller firepersoners værelser i Deiá).

Måltider

Inkluderede måltider er på de enkelte dage i dagsprogrammet markeret med M (morgenmad), F (frokost), A (aftensmad). Er måltider ikke inkluderet, markeres disse med –.

Flyrejsen og lokal transport

Vi oplyser gerne flytiderne på de enkelte afgange. Ring på tlf. 8689 3622 eller send os en mail på info@topas.dk. Flytiderne oplyses altid med forbehold, da der kan komme ændringer fra flyselskaberne.

Gode råd til din flyrejse

Her kan du bl.a. læse om dine muligheder for indenrigstilslutning, forlængelse af flyrejsen, regler om bagage og indførsel af varer samt et godt tip til din håndbagage.

Klima

Forår og efterår er den bedste tid på året for vandreture på Mallorca. Temperaturerne er behagelige, og risikoen for regn er mindre end i vintermånederne. I april/maj og oktober/november ligger gennemsnitstemperaturen på mellem 18 og 23 grader om dagen. Det kan blive køligt om natten med gennemsnitstemperaturer på ned til 5 grader, og da der ikke er tradition for at opvarme husene på Mallorca, anbefales det at medbringe varmt tøj til aften og morgentimerne.

Som altid i bjergområder kan vind og regn forekomme, og Mallorcas lokale har endda et navn for hver af de fire vinde, som blæser over deres ø. ’Tramuntana’ er således navnet for vinden fra nord, og bjergkæden har ligeledes fået dette navn, fordi den beskytter resten af øen mod Nordeuropas kolde vinde.

Valuta og kreditkort

Det anbefales at medbringe hele valutaen i kontante Euro, da vi for det meste er på vandring i bankernes åbningstider.

Wi-Fi og Mobildækning

Der er generelt god mobildækning undervejs på vandreturene. På nogle af hotellerne er der gratis wifi. Vi anbefaler dog, at du nyder naturen og fællesskabet ved at begrænse forbruget så meget som muligt. Med andre ord; gå offline og dyrk nuet for at få mest muligt ud af din rejse.

Bemærk venligst

Det kan hænde, at turen vandres med start i Pollença og slut i Palma, hvis værelserne på klosteret er fuldt optagede af pilgrimsbesøgende omkring påske og andre højtider. Alle vandreture og overnatninger gennemføres som beskrevet - blot i modsat retning.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Pakkeliste

Vi har udarbejdet en pakkeliste som hjælp til dig, når der skal pakkes til rejsen. Pakkelisten indeholder nogle generelle informationer, samt hvad det er godt at medbringe på den aktuelle rejse.
Pakkelisten skal opfattes som en vejledning til hvad du KAN medbringe, og ikke som en liste over ting, som du SKAL medbringe på rejsen, da ens behov og ønsker kan være meget individuelle. Vores erfaringer er imidlertid, at de nævnte ting er gode at medbringe.

Få rabat med Topas

Når du køber en rejse hos Topas får du rabat hos Friluftsland på alt udstyr og beklædning og på dine vaccinationer.

Bagage

På vandreturene skal du kun medbringe en dagtursrygsæk til de ting, du skal bruge i løbet af dagen. Vi anbefaler en rygsæk med et godt bæresystem med hoftebælte og brystspænde for at aflaste skulder og ryg. Medbring evt. denne rygsæk som håndbagage på flyet.

Den øvrige bagage kan pakkes i sportstaske, vadsæk, rygsæk eller kuffert.

Støvler

Det er vigtigt at medbringe gode vandrestøvler med en stiv sål (f.eks. vibram) og god ankelstøtte for at undgå ankelskader!
Vi anbefaler vandrestøvler, da de støtter anklerne, og den stive sål aflaster foden, når underlaget er ujævnt, da tryk fra sten o.l. fordeles. Derudover er deres grove mønster en stor fordel, hvis stierne er glatte. Vær sikker på, at støvlerne er gået ordentligt til.

Det er en god idé at rejse med støvlerne på hjemmefra eller have dem med i håndbagagen, hvis bagagen, mod forventning, skulle blive forsinket.

Andet fodtøj

Evt. let fodtøj, f.eks. sandaler, til at skifte med, når du er færdig med dagens vandretur.

Vandflaske

Medbring en eller flere flasker, som i alt kan rumme 1½ liter. Der kan med fordel benyttes 0,5 el. 1,5 liters danske genbrugs-sodavandsflasker, da de er lette og stærke. Camelbacks kan bruges som alternativ, men er en noget dyrere løsning.

Vandrestave

Det er meget individuelt, hvor meget gavn man har af at benytte vandrestave, og om man i givet fald benytter 1 eller 2. Man må prøve sig frem. Fordelene er dog mange, og skulle vandrestaven(e) være til besvær i et givent terræn, kan de spændes på rygsækken — teleskopvandrestave anbefales derfor kraftigt.
Generelt kan følgende fordele ved vandrestave nævnes:

  • Øger balanceevnen betydeligt i ujævnt og/eller mudret terræn, i sne (bjergpas m.m.) og ved krydsning af vandløb.
  • Ved rigtig brug af vandrestave aflastes knæene betydeligt, og det gælder ved såvel opstigninger som nedstigninger. Det gælder især på højrute- og bestigningsture (grad 3-4 og opad), hvor man oftest bærer en rygsæk med betydelig vægt, og hvor det samlede antal højdemeter og vandredistancen på turen er betragtelig.

Vandrestave skal pakkes i den indcheckede bagage på flyrejsen. Husk at beskytte spidserne, så bagagen m.m. ikke beskadiges.

Gode råd til din vandreferie

Hvordan forbereder jeg mig bedst til min vandreferie? Læs her vores 5 bedste vandretips!

Tøj til vandring

  • 2 -4 par tykke vandresokker
  • Evt. 2 par tynde indersokker
  • 1-2 par lette vandrebukser/vandreshorts
  • Svedtransporterende undertøj evt. uldundertøj
  • 2-3 tynde uldtrøjer
  • 2-4 svedabsorberende T-shirts
  • 1 sweater/fleecetrøje
  • 1 vind- og vandtæt anorak eller jakke med hætte
  • 1 par åndbare regnbukser
  • Hue og handsker

Andet tøj

  • Rejsetøj
  • T-shirts
  • Skjorter/langærmet bluse
  • Strømper
  • Undertøj
  • Badetøj + håndklæde

Mod solen

  • 1 tørklæde mod sol og til kølige dage
  • Hat med bred skygge
  • Gode solbriller
  • Solcreme og læbepomade med faktor

Diverse

  • Pas, valuta, sygesikringsbevis og rejsedokumenter
  • Medicin til eget brug samt sportstape, vabelplaster og evt. knæbind
  • Toiletpapir (til vandredagene)
  • Toiletsager
  • Ørepropper (hvis du gerne vil sove uforstyrret om natten)
  • Kamera, oplader og evt. ekstra batterier
  • Alkoholgel til at vaske hænder i før picnic (kan købes på apoteket eller hos Matas)
  • Vådservietter
  • Energibarer/yndlingssnack
  • Evt. køresygepiller til bustransport

Specifikke turbemærkninger

Mallorca ligger i et subtropisk klima, hvilket betyder, at dagtemperaturerne ligger mellem 16 og 19 grader i april, november og december måned. Det subtropiske klima betyder også, at regn oftest falder som vinterregn, dog mere moderat end dansk regn. December måned har i gennemsnit 22 solskinsdage. Det kan blive køligt om natten med gennemsnitstemperaturer på ned til 5 grader. Det anbefales at medbringe varmt tøj, da der ikke er tradition for at opvarme husene på Mallorca.

Bemærk venligst

Vi medbringer en førstehjælpstaske til brug i nødsituationer. Er der medicin, du bruger regelmæssigt, skal du selv sørge for at medbringe rigeligt til hele rejsen.

Klik her for at komme retur til Rejsen kort

Vælg din afgang

23. marts 2024  –  30. marts 2024 Udsolgt 12.970 DKK Venteliste
30. marts 2024  –  6. april 2024 Garanteret afgang 10.970 DKK Bestil Rejse
6. april 2024  –  13. april 2024 Garanteret afgang 11.970 DKK Bestil Rejse
28. september 2024  –  5. oktober 2024 Garanteret afgang 10.970 DKK Bestil Rejse
5. oktober 2024  –  12. oktober 2024 Garanteret afgang 10.470 DKK Bestil Rejse
12. oktober 2024  –  19. oktober 2024 Garanteret afgang 10.470 DKK Bestil Rejse

Kontakt os

Turkode: ESMB

Andre spændende rejser

Hold dig opdateret

Tilmeld dig Topas' nyhedsbrev og få masser af gode tilbud og rabatter, tips og tricks samt inspiration til din næste aktive ferie.