Vores Italien

Topas har været i Italien i mange år og vi har et særdeles varieret udbud af rejser til Italien. Se bl.a. hvad vi anbefaler af gode oplevelser i Italien, få rejsetips, svar på alle dine spørgsmål og læs spændende artikler.

Velkommen Vi anbefaler FAQ Vidste du? Opdag mere

Velkommen

Italien er kendt for sine bjerge og skove, som indbyder til vandreture, billedskønne kyststrækninger, stemningsfulde landsbyer, interessante kulturbyer, vinmarker og en tradition for mad og vin, som med rette har gjort det italienske køkken verdenskendt for sin brug af lækre råvarer og specialiteter.

Vores største udbud af aktive ferier finder du netop i Italien. Vi bevæger os rundt i mange forskellige regioner i støvlelandet Italien. Vi tilbyder rejser i bl.a. Toscana, Umbrien, i de betagende kystområder ved Amalfi og Cinque Terre, i Dolomitternes bjerge og oplevelser i støvlehælen, Apulien.

Hos familien Coletti i Toscana

Familien Coletti har siden 1996 taget varmt imod Topas gæster på vandreturen La Fontanella i Toscana.

Vi søger gerne de egne og områder, hvor turisterne ikke flokkes. F.eks. den lille bjerglandsby Roggio i et ukendt hjørne af Toscana, hvor vi fra familie-pensionatet ’La Fontanella’ tager ud på dagsvandreture og i fred og ro oplever bjergkæden Appenninerne, fredelige sætere, gamle kastanjeskove og det velsmagende toskanske landkøkken.

I Italien tør vi godt love, at vi har noget for enhver smag. Forskellige typer af vandreferier af varierende sværhedsgrad og cykelferier og er blandt dine muligheder for en aktiv ferie i Italien.

Vi anbefaler

Mulighederne for oplevelser i Italien er således mangeartede, men vi har alligevel udvalgt fem håndplukkede oplevelser, som vi gerne vil anbefale til dig.

1. La Fontanella

Vores tur til La Fontanella i et rustikt hjørne af det kulturstærke Toscana er en ægte Topas klassiker og uden sammenligning vores mest populære vandreferie i Italien.

Her kan du opleve mange varierede landskabstyper i skøn forening med toscansk kultur. Pensionatet 'La Fontanella' emmer af en helt særlig charme og familiær stemning. Stedet drives af familien Coletti, som også har en tilstødende restaurant, hvor vi nyder godt af Mamma Gemmas velsmagende toscanske landkøkken.

Toscana - La Fontanella

Familien Coletti har siden 1996 taget varmt imod Topas gæster på vandreturen La Fontanella i Toscana.

2. Højrute vandreferie

Er du til lidt mere krævende vandring, anbefaler vi en højrute vandreferie i Italien. Her vandrer vi fra hytte til hytte i bjerglandskaber i egne langt væk fra civilisationen, og hvor du for alvor mærker bjergenes stilhed.

Vi kan anbefale klassiske højrute vandreture med fuld oppakning enten i Dolomitterne eller hvad med at kaste dig ud i højrutevandring - måske for første gang - kun med dagtursrygsæk i de Toscanske Appenniner

3. Amalfikysten

Amalfikysten besidder en helt unik skønhed, som giver ro til fordybelse og nærvær. Området er med rette berømt for sin smukke kyststrækning og har siden 1997 været at finde på UNESCO's liste over verdensarven - på trods af populariteten og de mange turister, er det en særlig oplevelse at tage på vandreture i området. 

vores vandretur ved Amalfikysten har vi valgt at slå os ned i den rolige og mere tilbagetrukne bjerglandsby Nocelle, som ligger med direkte adgang til 'Gudernes sti' og udsigt ud over den imponerende kyststrækning.

Kysten der rører ved kvinders hjerte

Amalfikysten besidder en unik skønhed, som giver ro til fordybelse og nærvær.

4. Bo på et kloster

I Umbriens kulturhistoriske kulisser får du på vandreturen Kultur og vandring i Italiens grønne hjerte Umbrien helt specielt muligheden for at være indlogeret i Abbazia SS. Felice e Mauro - et æstetisk smukt og nænsomt restaureret kloster fra det 12. årh.

Her som i naboregionen Toscana skaber naturen, historien og kunsten et unikt miljø. Og i bjergene gemmer sig en perlerække af små landsbyer, middelaldertårne og borge, hvor fortidens spor vidner om områdets liv gennem århundreder.

5. Apulien - det ypperste af italiensk kultur, natur og livsstil

I det sydlige Italien - godt gemt af vejen helt nede i den italienske ’støvlehæl’ - finder du i Apulien (Puglia på Italiensk).

En lang række erobrere har gennem tiden sat deres præg på Apuliens ældgamle byer, der flyder over af historie, kulturskatte og noget af Europas fineste arkitektur. Egnsretter bygger på førsteklasses råvarer og stolte traditioner. Vin på lokale druer. Og Italiens bedste olivenolie nærmest springer op af den frugtbare jord.

Apuliens skønhed er mest udtalt ude på landet, så cyklen er din bedste ven til at komme langt omkring, tæt på livet og nyde regionen til fulde. Her venter et dejligt cykelterræn med blide bakker gennem skove, dale, olivenplantager, søvnige landsbyer og uendelige landbrugsområder, hvor små, kuppelformede huse, "trulli", fra tid til anden dukker op i horisonten.

FAQ

Her finder du svar på ofte stillede spørgsmål i forbindelse med en rejse til Italien.
Har du andre spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte en af vores rejseeksperter på telefon 8689 3622 eller mail info@topas.dk.

Hvad spiser italienerne til morgenmad?

Italienerne er kendt for deres meget minimale morgenmad (i forhold til  noget noget mere bastante og fiberrige danske), som for de flestes vedkommende udelukkende består af en espresso og måske lidt morgenbrød af den søde slags, evt. noget hvidt og luftigt brød og så en kage.

Åbningstider og siesta i Italien?

Ja. Siestaen eksisterer i bedste velgående, men kan alligevel stadig overraske mange turister. Mange butikker, kirker mv. har lukket fra kl. 13-16. Siestaen skyldes, at temperaturerne simpelthen er for høje midt på dagen til den store aktivitet, så i disse timer bliver alt lukket ned og italienerne går typisk hjem med deres familie og spiser frokost, som til gengæld er dagens store måltid. 

Hvordan er klimaet i Italien?

Det italienske landskab er opdelt i flere regioner fyldt med ujævne kystlinjer, dramatiske bjerge, og selve Middelhavet.

Det meste af Italien har et mildt tempereret eller subtropisk klima, præget af Middelhavets varme vand og af Alperne mod nord, der som regel beskytter mod koldt og ustabilt vejr fra den retning. Nord for Posletten og Appenninerne – f.eks. i Piemonte – er der tempereret fastlandsklima. Jo længere sydpå man kommer, desto varmere bliver det. Man kan faktisk pejle efter, at alt syd for Firenze har subtropisk middelhavsklima med tørt og solrigt vejr. 

Hvordan er prisniveauet i Italien?

Priserne i Italien ligger en del lavere end i Danmark. Priserne på et måltid mad samt vin på restaurant er ganske rimelige, men det er naturligvis muligt at få et måltid i alle prisklasser. Kendte kvalitetsprodukter som parmesanost, gode olier og eddiker, og i det hele taget de gode madprodukter, kan du stadig købe til gode priser.

Skal jeg medbringe det blå EU-sygesikringskort?

Det italienske sundhedsvæsen er førsteklasses, men husk, at det gule sygesikringsbevis ikke længere dækker under ferier og rejser i udlandet. Du skal derfor medbringe det blå EU-sygesikringsbevis på ferien. Det betyder, at du er dækket på samme vilkår som italienerne - dog risikerer du egenbetaling for visse skader.

Hvis du gerne vil være sikker på helt gratis sygebehandling, skal du derfor tegne en privat rejsesygeforsikring.

Hvor mange indbyggere er der i Italien?

Befolkningen i Italien er på ca. 60 millioner indbyggere i Italien og er dermed den fjerdestørste blandt den Europæiske Unions medlemslande.

Hvad betyder det italienske ’Antipasti’?

Antipasti kommer af det italienske anti pasto, som betyder "før maden" eller bogstaveligt før pastaen. Det er altså en forret. I Italiensk madtradition består anti pasto typisk af kold mad som ost og rå eller marinerede grønsager, som tilbehør til kød. Italienerne starter gerne måltidet med en tallerken anti pasto, som de nyder med et lækkert glas vin til.

Er der en særlig ’kaffe-etikette’ i Italien?

I Italien er det espressoen, som regerer; faktum er, at det italienske ord for kaffe er caffè, hvilket er synonymt med espresso. Det mest almindelige er, at man bestiller en espresso i én af de mange barer, når man er på vej til jobbet, skolen, eller bare ude på en gåtur - en kop kaffe er altså ikke noget, man sætter sig ned og bruger lang tid på som i Danmark.

Hvordan er stikkontakterne i Italien? Skal man bruge adapter?

Strømmen i Italien er på 220V. Stikkontakternes udformning kan dog variere; nogle gange passer de til vores stik og nogle gange ikke. Idag laves installationer efter EU standarder., men du kan være uheldig at skulle bruge en adapter.

Hvad er spændende / populære seværdigheder i Rom?

Rom bugner af historiske kulturarvsskatte. Vi nævner her blot nogle.

  • Forum Romanum
  • Den spanske trappe
  • Peters Kirken
  • Det Sixtinske Kapel
  • Colosseum
  • Pantheon
  • Pompejus Teatret
  • Piazza del Popolo
  • Quirinale Palads
  • Trevi-fontænen

Vidste du?

10 facts om Italien som du måske ikke vidste...

1. Italien er det land i verden med den længste UNESCO-liste

Italien har mere end 50 bevaringsværdige seværdigheder på Unescos verdensarvsliste - det er flest af alle i hele verden. Til sammenligning har syv danske attraktioner fundet vej til Unescos fornemme verdensarvliste, der indeholder de mest bevaringsværdige og unikke kulturmindesmærker og naturforekomster i verden.

2. Sardinien har en af de højste gennemsnitslevealdre

Sardinien er et af de områder i verden, hvor folk har den højeste gennemsnitslevealder. Her er det nemlig ikke så ualmindeligt at blive meget gammel, og ser man på, hvor mange der når at runde de 100 år i den vestlige verden i forhold til antallet på Sardinien, er tallet på øen markant højere. 

Det skyldes at sarderne lever sundt og så spiller den sardiske rødvin spiller en særlig rolle, idet den har en særlig forebyggende virkning på hjertekarsystemet. Ud over maden og vinen spiller generne hos sarderne i Ogliastra måske også en meget vigtig rolle, og forskere er ved at undersøge, om årsagen til, at de lever længere end os andre, også skyldes generne.

3. I landsbyen Nocelle er køretøjer bandlyst

I landsbyen Nocelle, som vi bor i på vandreturen til Amalfikysten, er det umuligt at køre ind igennem de smalle gader og trapper - ikke engang scootere har adgang. 

4. I bjergkæden Dolomitterne findes 18 toppe over 3.000 meter

I bjergkæden Dolomitterne, også kendt som de italienske alper, findes hele 18 bjergtoppe over 3.000 meter. De spektakulære dolomitmassiver er kendt for sine karakteristiske skarpe formationer med toppe, klippetårne og kilometerhøje klippevægge af hvide kalksten

5. Italiensk er et officielt sprog i flere lande

Udover at være officielt sprog i Italien er italiensk og et officielt sprog i Schweiz, San Marino, Vatikanstaten og det vestlige Istrien. Det har derudover minoritets-status i Bosnien og Herzegovina, Kroatien, Slovenien, Rumænien, Somalia, Eritrea og Libyen. Det har tidligere også haft officiel status i Albanien, Malta og Monaco, hvor det stadig er udbredt som talesprog i visse områder.

6. Pastaen stammer ikke kun fra Italien

De fleste tror, at pastaen stammer fra Italien – og den første originale pastaopskrift fra omkring år 1000 er da også italiensk. Men faktisk var det ikke kun i Italien man producerede og spiste pasta - også i de arabiske lande og i Grækenland nød man godt af den lækre spise.

7. Italien har godt 900.000 registrerede vinmarker

Italien er et ægte vin-land med godt 900.000 registrerede vinmarker. Det svarer til ca. tre vinmarker per kvadratkilometer.

8. Pizzaens oprindelse er næsten umulig at spore

Det er umuligt at spore, hvor pizzaen stammer fra. Ordet pizza er både i familie med det græske pitta og det tyrkiske pide, som fortæller, at begrebet har dækket over en oldgammel middelhavsudgave af fladbrød.

Dog hævder Napolitanerne at være ophavsmænd til den første navngivne pizza: Pizza Margherita, som er navngivet efter dronning Margherita af Savoyen, som var på besøg i Napoli i 1889.

9. Du kan finde dinosaurusspor i "Triassic Park" i Dolomitterne

På Casera Col Ciavaz sæteren kan du på vandreturene i Dolomitterne vælge at besøge "Triassic Park", hvor du kan finde dinosaurusspor.

10. Det gastronomiske slow food koncepts logo er en snegl

Slow food stammer fra Italien og symboliseres både i Italien og i andre lande nu ved en snegl. Bevægelsen opstod i 1986 som et modsvar til den hastigt voksende fastfood-industri, hvis fokus var hurtig og nem tilberedning samt tilgængelighed. Slow food bevægelsens ønske var omvendt at holde fast i vigtigheden af at bruge tid på tilberedning og gode råvarer.

Konceptet dyrkes bl.a. på højeste niveau i Garfagnanas hovedby Castelnuovo, som vi besøger på vandreferien ’La Fontanella’.

Opdag mere